Наградиха медици от Видин с почетни грамоти за принос в имунизационната кампания срещу COVID-19(Снимки)

Наградиха медици от Видин с почетни грамоти за принос в имунизационната кампания срещу COVID-19(Снимки)

Със заповед на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров са наградени с почетни грамоти екипи на ваксинационните кабинети на регионалните здравни инспекции, центрове, както и общопрактикуващи лекари за активно участие, проявен висок професионализъм в имунизационната кампаниия на Република България във връзка с пандемията Covid-19.

Официални грамоти получиха днес и ваксинационния екип на РЗИ-Видин и общопрактикуващ лекар, д-р Албена Иванова.

Церемонията по награждаването се проведе в Конферентния център на Областна администрация-Видин. На нея присъстваха
заместник областния управител Шишман Чаушев, зам.-кметът на община Видин Борислава Борисова, ръководители на институции и медии.

„Тук сме се събрали за да наградим екипа от РЗИ-Видин и общопрактикуващ лекар, проявил активност и професионализъм в този процес от нашата област“, каза областния управител Огнян Асенов. Той връчи почетната грамота за РЗИ-Видин на директора д-р Венцислав Владински.

Почетна грамота на Министерството на здравеопазването получи и д-р Албена Иванова.
„Тя е поставила най-много дози ваксини в областта. Използвала е около 100 флакона. Тя е наградена за нейното старание, положените грижи, професионална ангажираност и постигнати резултати в имунизационната политика на Република България срещу Covid-19“, отбеляза при връчването на грамотата й д-р Владински.

Д-р Албена Иванова коментира, че през летния сезон желаещите да се ваксинират са били повече. В момента преобладават възрастните хора. „Хората които са в чужбина, като че са по-склонни да се ваксинират, отколкото нашите тук. Но сега започнаха и възрастните хора. Те малко се понаплашиха от толкова заболели и сами идват“, каза наградения общопрактикуващ лекар. Д-р Иванова уточни, че около 200-300 души е ваксинирала от общо 1200 човека в практиката й. По-възрастните хора предпочитали ваксината на Pfizer, която е от две дози. А по-младите избирали ваксината на Janssen. Причината според нея е, че от тази ваксина се поставя само по една доза, което устройва хората които пътуват. Тя сподели още, че пациенти които са преболедували вируса миналата година са били едни от първите желаещи да се ваксинират.

На събитието стана ясно още, че в момента около 13-14% или 10 536 лица са със завършен имунизационен курс. „Общо поставените дози са над 20 000 ваксини. Макар и на последните места ваксинацията в областта върви“, информира д-р Владински.

ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder