Д-р Ценков с поздравление по случай 22 септември

Д-р Ценков с поздравление по случай 22 септември

Днес се навършват 113 години от обявяването на Независимостта на България.

По случай празника, кметът на Видин д-р Цветан Ценков отправи поздравление.

Уважаеми жители на Община Видин,

На знаменателната дата 22 септември преди 113 години е обявена Независимостта на България. Това става с прочутия Манифест, с който княз Фердинанд се обръща към българския народ. Произнесените тогава думи в църквата „Свети Четиридесет мъченици“ в старата столица Велико Търново вълнуват със същата сила и сега: „Винаги миролюбив, моят народ днес копнее за културен и икономически напредък; в това отношение нищо не бива да спъва България; нищо не трябва да пречи за преуспяването й. Такова е желанието на народа ни, такава е неговата воля. Да бъде според както той иска“.
Провъзгласяването на Независимостта се определя като голям успех на българската дипломация. Тази кауза е реализирана благодарение на духовната енергия и интересите на целия народ. Обединените усилия в името на големия национален идеал дават своите плодове.
На този ден си спомняме за всички достойни хора, готови на много жертви в името на Отечеството. Нека техните славни дела останат в паметта ни и греят в историята на България!
Пожелавам Ви да бъдете горди със своите предци, да пазите Родината си със същата воля и любов, за да живеем свободни и изградим достойно бъдеще за идващите поколения!
Честит Ден на независимостта! Честит празник!

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder