Д-р Ценков с поздрав към възрастните хора по случай празника им

Д-р Ценков с поздрав към възрастните хора по случай празника им

На 1 октомври отбелязваме Международния ден на възрастните хора.

По повод празника, кметът на Видин отправи поздрав към възрастните хора:

Уважаеми съграждани, уважаеми възрастни хора,
Най-сърдечно Ви поздравявам по случай Вашия празник, който отбелязваме днес. На тази дата изказваме уважението си към опита и мъдростта, с които годините са Ви дарили и благодарим за преподадените житейски уроци. Но не само на 1 октомври, а всеки ден Вие, възрастните хора, заслужавате нашата признателност. Защото всеки от Вас с труда и усърдието си е допринесъл за развитието на обществото.
Използвам празничния повод, за да изкажа моето уважение към всички Вас, които сте проправили пътеката, по която днес вървим в общия стремеж да изградим по-добро бъдеще за поколенията след нас! Бъдете здрави и винаги млади по дух! Пожелавам Ви дълъг и пълноценен живот и нека винаги сте заобиколени от обичта и признателността на семейство и приятели!
Честит празник!

На 14 декември 1990 година Общото събрание на ООН гласува да определи 1 октомври като Международен ден на възрастните хора. За първи път честването на Деня е на 1 октомври 1991 година.
Денят се отбелязва с дейности за повишаване на емпатията, обществената информираност и чувствителност относно проблемите, с които възрастните хора се сблъскват като проблемите, свързани със стареенето, малтретирането на възрастни хора и други. Това е и ден, в който се отбелязват приносите, които възрастните хора имат към обществото.
Денят се отбелязва по различни начини като прекарване на време с близки възрастни, посещаване на домове за възрастни хора, приготвяне на храна за тях или осигуряване на помощ в домакинството.

ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder