Поздравление от кмета на Видин по случай Деня на българската община

Поздравление от кмета на Видин по случай Деня на българската община

Днес отбелязваме Деня на българската община и местното самоуправление в България.

На 6 октомври 2021 г. Министерският съвет прие решение, с което обяви 12 октомври за Ден на българската община и местното самоуправление в България. Правителственото решение е взето по предложение на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

Исторически датата е свързана с публикуването през 1882 г. в брой 117 на „Държавен вестник” на Закона за общините и градското управление. Това е първият законодателен акт, който регламентира дейността на общинските съвети, на кметовете и техните помощници.

По случай днешният ден, кметът на Видин д-р Цветан Ценков отправи поздравление:

На 12 октомври, когато отбелязваме Деня на българската община, отправям моите искрени поздрави към служителите в общинската администрация, общинските съветници, кметовете и кметските наместници. Поздравявам с празника и всички жители на Видин, защото развитието на общината зависи и от тяхната гражданска активност и от дейното им участие в местното самоуправление.
На днешната дата през 1882 година е обнародван първият в България Закон за общините и градското управление. И до днес с отбелязването на Деня на българската община се акцентира върху важната роля на местната власт и се напомня, че Общината е много повече от административна структура – тя е преди всичко общност от хора, които са избрали да живеят заедно на една територия. Този празник ни припомня, че от всички нас зависи да вървим в една обща посока – към просперитета на Видин.
Въпреки трудностите, пред които епидемичната ситуация изправи всички ни, администрацията продължи да предоставя качествени услуги на гражданите и да изпълнява своята социална роля, оказвайки подкрепа на хората в уязвимо положение. Вярвам, че само чрез продължаващо добро взаимодействие с всички институции, както и с бизнеса и с гражданското общество ще съумеем да реализираме успешно важните за бъдещето на Видин инфраструктурни проекти и да продължим да постигаме още по-значими резултати в развитието на културата, образованието, туризма.
По случай днешния празник пожелавам на всички мои колеги, както и на служителите в общинската администрация здраве, успехи, лично и семейно щастие, както и много енергия, за да продължат със същия професионализъм да изпълняват своите задължения и да работят в полза на гражданите!

Честит празник!

ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder