Кметът на Видин с поздравление по случай празника на града

Кметът на Видин с поздравление по случай празника на града

На 26 октомври-Димитровден, Видин чества своя духовен празник.

По този повод кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков отправи поздравление към гражданите:

Уважаеми съграждани,

На 26 октомври почитаме свети Димитър Солунски Чудотворец – закрилник на нашия красив старопрестолен град. Неговото име носи и величественият катедрален храм на Видин – вторият по големина след храм-паметника „Александър Невски“ в София. Всички ние, родени, израснали и свързали живота си с този град, разположен живописно на големия завой на река Дунав, с основание се гордеем с неговата хилядолетна история и култура, със славното наследство на нашите деди, със знаменитите личности, прославили ни пред България и света.
Независимо от трудното време, което днес ни изправя пред неочаквани изпитания, жителите на Видин обединяват усилия, за да съграждат стъпка по стъпка своя общ дом и да вървят напред. Защото искаме нашият град да се преобразява, да предлага все по-добри условия за живот, да просперира и да пребъде.
Уважаеми съграждани, пожелавам Ви да посрещнете този празничен ден, изпълнени с радост и светлина. Нека надеждата не угасва в душите Ви, нека домовете и близките Ви хора бъдат здрави и благословени! Да отправим заедно молитвите си към нашия духовен баща – свети Димитър, за да бди над любимия ни Видин!
Честит празник!

От 9:00 ч.сутринта, празника започна с Тържествена Света литургия в Катедрален храм „Св. вмчк Димитър Солунски“.

В 12:00 ч. – Тържествено заседание на Общински съвет – Видин – приветствени слова и обявяване на почетните граждани – Общински драматичен театър „Владимир Трандафилов“

Празничният ден ще завърши с пищна заря на площад „Бдинци“ в 21:00ч.

ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder