Обявиха кога ще бъде наложен локдаун в страната

Обявиха кога ще бъде наложен локдаун в страната

Ако заболеваемостта в страната не бъде овладяна, нараства лавинообразно и достигне над 1000 заразени на 100 000 души и запълване на леглата за неинтензивни грижи над 9000, ще се реши за въвеждането на локдаун. Това обяви пред NOVA заместник здравният министър д-р Александър Златанов.

Той обясни, че ако се стигне до тази крайна мярка, ще се въведе първо частичен локдаун за неваксинираните. Ограничаване на времето, в което ще могат да излизат извън къщи.

В момента 7000 души с коронавирус са настанени в лечебни заведения. Над 600 пациенти са в интензивните отделения. Според необходимостите, поетапно се разкриват легла за лежащи COVID пациенти, уточни той.

Златанов увери, че от Здравното министерство имат готовност да увеличат още интензивните легла, но за сметка на други дейности. „Опитваме се всячески да не спрем спешните оперативни интервенции, операции и други”, добави зам.-министърът.

Относно зеления сертификат, Златанов беше категоричен, че от министерството нямат никакво намерение да се откажат от тази мярка. По думите му рестрикцията е въведена напълно адекватно в точния момент.

Кадър/източник:Nova

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder