Отличиха с почетна значка на Монтана дългогодишен деец на културата

Отличиха с почетна значка на Монтана дългогодишен деец на културата

В Деня на народните будители кметът на Монтана Златко Живков награди с почетната значка на общината Любимка Даскалова. Отличието е признание на продължителната й професионална работа в сферата на културата и по-повод на нейната 75-годишнина.
Десетилетия от активния път на Любимка Даскалова са свързани с развитието на културата в област Монтана. Веднага след дипломирането си в Софийския университет, специалност „Философия и история” тя започва работа в родния си край. Почти през цялата си професионална кариера е председател на окръжния съвет по култура в Михайловград тогава. Даскалова си спомня за това време като период на подем в българската култура и важната роля, която са имали за това творческите съюзи.
„Това беше време, в което искахме да привлечем творците на България към нашия регион, разказва Даскалова. Имахме договора с национални творчески съюзи – на композиторите, на художниците, на писателите, на архитектите и др. Беше период на строителството на сгради на читалища в цялата област. Аз имах радостта и удоволствието да работя с експерти и професионалисти, които горяха в работата си”, спомня си тя и разказва за многобройните национални прояви изложби, театрални прегледи, творчески срещи и работата с децата за развитието на асамблея „Знаме на мира”.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder