Топ вести
24.01.2022 - Българската народна банка пуска в обращение медна възпоменателна монета на тема „100 години от рождението на Стоянка Мутафова“
24.01.2022 - 2,5 % лихва за кредити от ДФЗ за инвестиции в селското стопанство
24.01.2022 - Министър-председателят Кирил Петков свиква Съвета по сигурността
24.01.2022 - 860 машини обработват републиканските пътища
24.01.2022 - НОИ изплаща еднократната добавка от 75 лева на 694 643 пенсионери от 1 февруари
24.01.2022 - Министър Събев се среща с колегите си от Северна Македония, Турция и Румъния за по-бързото придвижване на пътници и товари
24.01.2022 - Районен съд – Монтана наказа с 1 година „Лишаване от свобода“ условно ученик в 12 клас
24.01.2022 - Системното място на НИМХ е там, където се използва неговата експертиза
24.01.2022 - МИНИСТЪР АТАНАСОВ: „ГОЛЯМАТА КАРТИНА ЩЕ Е НА ФОКУС, ЗАЩОТО ИСКАМЕ ДА СВЪРШИМ РАБОТА, КОЯТО ДА СЪЗДАДЕ ЕДНА СТАБИЛНА ОСНОВА“
24.01.2022 - УЧЕНИЦИТЕ В СОФИЯ, ОБЛАСТИТЕ БУРГАС И БЛАГОЕВГРАД ЩЕ УЧАТ ОНЛАЙН ОТ ДНЕС
Край на стачката! Стана ли МБАЛ „Света Петка“ Видин жертва на поредната предизборна кампания?

Край на стачката! Стана ли МБАЛ „Света Петка“ Видин жертва на поредната предизборна кампания?

Стачните действия на санитарите от болницата МБАЛ „Света Петка“ са прекратени. Това се случи веднага след като болницата бе посетена от президента Румен Радев.
„Грозно е да се експлоатират усилията на лекари и медицински сестри в тази ситуация за преследване на дребни политически цели“, бе категоричен президентът, като същевременно поздрави медиците за всеотдайните усилия, които полагат да спасяват човешки животи в една изключително сложна обстановка.
Припомняме, че беше заявена готовност за протестни действия на санитарите от МБАЛ „Света Петка“ гр. Видин, които се организират от представителя на синдикат „Защита“ Иво Георгиев. Случайно или не, стачката е организирана в момент, когато Иво Георгиев е и кандидат за народен представител и водач на листа в 5 МИР – Видин за изборите за народни представители на 14.11.2021г.
В становище на МБАЛ „Света Петка“ гр. Видин се посочва, че „обявените стачни действия нямат икономически или финансов характер, те обслужват интересите и популяризирането на ръководителя им“. Също така се подчертава, че методиката за разпределение на финансовите средства за първа линия в лечебните заведения за болнична помощ и тази за центровете за спешна медицинска помощ са различни.
Дали от непознаване на Методиките за разпределяне на финансовите средства за първа линия в лечебните заведения за болнична помощ и в центровете за спешна медицинска помощ или породено от други причини, Иво Георгиев, организирал стачката на санитарите на болницата.
От ръководството на МБАЛ „ Света Петка“ гр. Видин призоваха РЗОК да направи проверка за отпуснатите средства за първа линия. „Недопустимо е в условията на пандемия, в момент в които ситуацията се влошава и броя на заразените е много голям в цялата страна да се нагнетява напрежение, да се активират стачни действия за пореден път МБАЛ „Света Петка“ АД гр. Видин да се ползва за обслужване на политически интереси.“, се казва още в становището.
Стана ли МБАЛ „Света Петка“ гр. Видин жертва на поредната предизборна кампания и трябва ли да се потърси отговорност за нагнетяване на напрежение в болнично заведение по време на пандемия, оставяме да прецените.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder