Продължават преговорите за съставяне на кабинет

Продължават преговорите за съставяне на кабинет

Продължават преговорите на експертно ниво за изработването на коалиционно споразумение между „Продължаваме промяната“, БСП, „Има такъв народ“ и „Демократична България“.
Четири са водещите теми днес – труд и социални грижи, туризъм, национална сигурност и спорт. Ще се обсъждат основните проблеми по сектори, предложенията и мерките, които предвиждат партиите. Преговорите може да проследите тук.

След продължили близо 5 часа преговори през третия ден на преговори, представителите на четирите партии се разбраха, че работата трябва да започне с пълна ревизия и анализ на Министерството на вътрешните работи и Държавна агенция „Национална сигурност“, на базата на който да бъде изготвено ново законодателство.
Декларираха желанието от МВР да бъдат извадени несвойствените дейности като например ще се обсъжда документите за самоличност и шофьорските книжки да не бъдат издавани от МВР, а тези и други подобни административни услуги да се извършват в обособени центрове. След като бъде изготвен анализът за сегашното състояние на МВР ще се обсъжда по-конкретно и възможността пожарната и гражданска защита да бъдат обособени в отделно министерство за бедствия и аварии.
Представителите на четирите партии постигнаха консенсус и за подобряване качеството на образованието и изграждане на по-добра и съвременна материална база.
Договорени бяха промени в Закона за специалните разузнавателни средства и ограничаване на кръга от органи, които имат право да искат прилагането им както и прецизиране на основанията за искането на СРС. Подробно ще бъде преглеждан и законът, по който работи Националната служба за охрана (НСО) и по какъв начин да бъде преодоляно дублирането на функциите с МВР.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder