Обновен е радомирският завод „Ветпром“

Обновен е радомирският завод „Ветпром“

Реновирани са всички производствени мощности на радомирския завод „Ветпром“, предаде БТА.
Предприятието е с дългогодишни традиции в производството на фармацевтични изделия. Сега има 20 млн. лева годишен оборот и повече от 450 продукта в портфолиото си.
Около 40 процента от производството е предназначено за вътрешен пазар, останалото е за износ. Медикаментите намират добър прием освен у нас и в Русия, Средна Азия, Балтийските и някои балкански държави. Осемдесет процента от лекарствата са за хуманна употреба, 20 процента от общия обем медикаменти са за ветеринарна дейност.
Всяка година се стремим да внедряваме не по-малко от 7-8 нови продукта в производството си, така че максимално бързо да достигнем много голямо и стабилно фармацевтично портфолио, споделя изпълнителният директор Станислав Стоев. Предприятието разполага и с отдели за изследване и развитие, които разработват нови продукти.
В момента „Ветпром“ е сред малкото заводи в България, произвеждащи почти всички фармацевтични форми, посочи изпълнителният директор. Оттук тръгват към потребителите таблетки, капсули, инжекционни разтвори, стерилни разтвори във флакони, унгвенти, мази, кремове и сиропи. Лекарствата на радомирския завод са с много голям терапевтичен обхват – за инфекциозни, ревматологични, респираторни и др. заболявания.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder