Районен съд – Монтана наказа с 1 година „Лишаване от свобода“ условно ученик в 12 клас

Районен съд – Монтана наказа с 1 година „Лишаване от свобода“ условно ученик в 12 клас

Районен съд – Монтана осъди на 1 година „Лишаване от свобода“ условно ученик в 12 клас, обвинен в противозаконно отнемане на МПС в пияно състояние и предизвикване на ПТП с нанесени на автомобила щети. Според документите по делото на 10 срещу 11 юли 2021г., около полунощ в Монтана, И. Н. Т. /20 г./ след като пил алкохол с приятели, влязъл в паркинга на СБА и противозаконно отнел автомобил „БМВ Х5“. Шофирайки откраднатия автомобил по път II-81, малко след изхода от СБА, младежът катастрофирал, колата излязла от платното и се преобърнала.
Според експертиза по делото щетите са на стойност 2003.76 лева. Служителите на МВР, пристигнали на мястото на ПТП, открили наблизо младежът, който първоначално твърдял, че е пътувал на стоп с колата, но после признал, че я откраднал. Проверката с дрегер показала, че младежът е управлявал МПС с концентрация на алкохол от 1.47 промила, а също така, че не притежава свидетелство за правоуправление.

Районен съд – Монтана призна подсъдимия И. Н. А. – от с. Георги Дамяново, ученик в 12 клас, неосъждан, за виновен за отнемане на чуждо превозно средство без съгласието на собственика с последвала повреда на превозното средство като деянието е извършено в пияно състояние и го наказа с 1 година и 6 месеца „Лишаване от свобода“, намалени с 1/3 на 1 година „Лишаване от свобода“, което отложи с 3 години изпитателен срок. Съдът осъди И. Н. А. и да заплати на собственика на автомобила 2003.76 лева обезщетение за имуществени вреди.

Присъдата може да се обжалва или протестира в 15 дневен срок пред Окръжен съд – Монтана.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder