Oбластният управител на област Видин участва в работата на конференцията Innowave Summit 2022

Oбластният управител на област Видин участва в работата на конференцията Innowave Summit 2022

Любен Иванов – областен управител на област Видин участва в работата на конференцията Innowave Summit 2022. Събитието, което се проведе от 19 – 20 май в гр.   Клуж-Напока,  Румъния, е водещо събитие за иновациите в Източна Европа, а румънският град-домакин е един от най-силните регионални иновационни хъбове в Европа.

Иновации, таланти, достъп, свързаност, дигитализация и стратегически инвестиции бяха ключовите думи на конференцията. В работата на форума участваха повече от 60 световно признати основатели и мениджъри на водещи международни компании в сектора на иновациите и над 2000 представители на бизнеса и стартъп екосистемата от 28 държави. Участниците заедно обсъдиха бъдещето на иновациите в Европа и развитието на този стратегически сектор.

Иновациите и новите технологии ще определят бъдещето на европейската икономика. Изграждането на интегрирана европейска иновационна екосистема е ключово за създаването на условия за разрастване на европейските дружества. Сега е времето за стратегически инвестиции, привличането на таланти и улесняването на достъпа до капитал. Новото поколение иноватори са нашето бъдеще, но и нашето настояще – те ще ни помогнат да превърнем Европа в лидер в иновациите. Това бяха част от посланията на форума.

В работата на конференция взеха участие Мария Габриел – еврокомисар по иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта, Емил Бок – кмет на Клуж – Напока, Николае Чука, министър-председател на Румъния, председателят на Европейския комитет на регионите Апостолос Цицикостас и др.   Президентът на Република България Румен Радев поздрави участниците в събитието чрез специално видео обръщение.

В рамките на конференцията областният управител на Видин Любен Иванов проведе работна среща с Председателя на Мрежата на Европейските Стартъп Градове – Артуро Вилар.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder