Листове с изрязани над 2 млн. броя заготовки на кутии за фалшиви цигари задържаха в района на ГКПП Дунав мост Видин – Калафат

Листове с изрязани над 2 млн. броя заготовки на кутии за фалшиви цигари задържаха в района на ГКПП Дунав мост Видин – Калафат

На 11.06.2022 г. около 23:00 часа в района на ГКПП Дунав мост 2 митническите инспектори спират за щателна проверка хладилна композиция. По документи камионът превозва 22 187 кг хартиени изделия за Германия.
При проверката митническите служители установяват, че зад първите два реда палета, съдържащи сгънати кашони, има и 40 палета с листове изрязани заготовки за кутии за цигари. На 20 от палетата заготовките са с лого на Marlboro red, а на останалите – с лого на Chesterfield red. Освен тези 40 палета в хладилното полуремарке са открити и още две палета с по 144 бобини лента за филтри – коркофан, едно с логото на Marlboro и едно – с лого на Chesterfield.
Палетата със заготовките за цигари са фолирани с бяло непрозрачно фолио, без никакви отличителни данни като баркодове, надписи или стикери, даващи информация за техния производител. На всеки от листовете със заготовки има по 20 изрезки на кутии за цигари.
Броят на опаковките на едно пале е 52 800, като от всяка марка има по 1 056 000 бр. или общо за 40-те палета – 2 112 000 броя заготовки за кутии за цигари.
Стоката е задържана от митническите инспектори на основание чл. 17, параграф 1 от Регламент (ЕС) № 608/2013 г. поради съмнения, че се нарушават права на интелектуалната собственост. Предстои уведомяване на правопритежателите на търговските марки.

Сподели в социалните мрежи:
Тагове:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder