РИОСВ – Монтана разкри изнесен офис във Видин

РИОСВ – Монтана разкри изнесен офис във Видин

Днес, Любен Иванов-Областен управител на област Видин и Милена Николова- Директор на Регионалната инспекция по опазване на околната среда- Монтана, разкриха изнесен офис на инспекцията в гр. Видин, където ще работят двама експерти.

След повече от 20г. се възстановява присъствието на регионалния орган на Министерството на околната среда и водите в областта. По този начин ще се постигне по-ефективен контрол по опазване и защита на въздуха, водите и почвите, управление на отпадъците, опазване на биологичното разнообразие и др. Ще се улеснят гражданите и фирмите при предоставяне на административните услуги.

За последните две десетилетия това е първата  държавна институция, която разкрива своя структура на територията на областта и е резултат на усилията в тази насока на Любен Иванов като областен управител.

Намаляване на безработицата е един от основните приоритети на Областния управител Любен Иванов, който ще продължи да работи за разкриване на нови работни места и осигуряване на трайна заетост на населението в областта. Г-н Иванов, уточнява, че тенденцията е изнесените работни места във Видин на РИОСВ да преминат в областна структура към Министерството и че се очаква разкриване и на други регионални структури на централни ведомства.

През месец юни Любен Иванов назначи 15 човека по Регионалната програма за заетост 2022г.  и едно лице по Националната програма “Помощ за пенсиониране“. В партньорство с 15 фирми бяха наети още 34 лица.

Разработената от Областна администрация – Видин регионална програма по заетост 2022г., осигури заетост на 554 безработни лица в областта, в това число 91човека за община Видин. Програмата спомага за намаляване на безработицата, повишаване качеството на работната сила и преодоляване на негативните тенденции на пазара на труда в област Видин. Заетост получиха безработни лица от уязвимите групи, които са изправени пред риск от бедност и социална изолация.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder