Правителството падна: 123 депутати подкрепиха вота на недоверие

Правителството падна: 123 депутати подкрепиха вота на недоверие

С 123 гласа депутатите приеха вота на недоверие срещу правителството на Кирил Петков и неговата икономическа и финансова политика.

В подкрепа на вота на недоверие гласуваха представителите на парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, ДПС, „Възраждане“ и доскорошния коалиционен партньор в управлението – „Има такъв народ“, без отцепилите се от нея 6 народни представители. В подкрепа на кабинета на Петков гласа си дадоха 116 народни представители, като това не беше достатъчно той да бъде спасен.

Часове преди вота Бойко Борисов призова за вдигане на ветото за Северна Македония

След като месеци наред ГЕРБ атакува по всевъзможни начини кабинета на Кирил Петков, който търсеше пробив за излизане от наследената от правителството на ГЕРБ криза със Скопие, часове преди вота Борисов призова предложението на френското председателство да бъде внесено в парламента и даде заявка, че депутатите на партията му ще подкрепят.

„Пируетите на тема С. Македония продължават вихрено. Срамно е толкова чувствителна за народа ни тема да бъде предмет на такава злоупотреба за лични и партийни цели. Моля тези късогледи и безотговорни заигравания от всякакви посоки да спрат!“, написа в профила си във Фейсбук зам.-председателят по международната дейност в БСП Кристиан Вигенин

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder