Задържаха 43-годишен рецидивист за отглеждане на канабис в гр. Лом

Задържаха 43-годишен рецидивист за отглеждане на канабис в гр. Лом

Вчера след сигнал служители на РУ Лом провели специализирана полицейска операция по линия „Наркотици“ във вилна зона „Садовете“ в гр. Лом. В хода на планираните мероприятия в района над павилион „Окопа“ в изоставен имот с гъста растителност е задържан 43-годишен криминално проявен и осъждан от крайдунавския град в момент на полагане на грижи за 33 растения от вида на конопа, окопани и привързани към импровизирани колове. Растенията са с височината от 25 см до 1,8 метра, като непосредствено до тях са намерени и иззети саксии и празни туби от минерална вода. Във вилна постройка в двора на имота са открити туби с вода и обособен резервоар за съхранение на дъждовна вода.
При задържането 43-годишният направил опит да се освободи от намиращ се в джоба на панталоните му полиетиленов плик, съдържащ 5 пакетчета със 6,4 грама суха зелена листна маса канабис, но опитът му е осуетен от полицейските служители.
При последвалото претърсване в дома му в гр. Лом са иззети още 7 саксии със засадени в тях канабисови растения и две електронни везни. 43-годишният е задържан в полицейския арест на РУ Лом за 24 часа. По случая са образувани досъдебни производства по чл. 354в и чл. 354а от НК.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder