Топ вести
07.12.2023 - Враца подготвя поредното издание на Празник на врачанските вина, ракии и мезета
07.12.2023 - Утвърдени са нови образци на задължителните документи по Закона за управление на етажната собственост
07.12.2023 - Разследват телефонна измама за над 69 хил. лева
07.12.2023 - Двама водачи на леки автомобили са настанени с фрактури в лечебни заведения след ПТП в гр. Вълчедръм
07.12.2023 - Остават броени часове до Концерт-спектакъла „Коледна суматоха“
07.12.2023 - Вкусно коледно меню за по-малко от 50 лв.? Мисия възможна с Lidl
07.12.2023 - Пиян младеж се блъсна в дърво край Оряхово
06.12.2023 - В Чирен бе осветен курбан за здраве и благополучие
06.12.2023 - Спортният клуб УШУ – Монтана спечели общо 17 медала от Републиканското първенство по Ушу и Кунгфу в Пловдив
06.12.2023 - На Никулден във Видин запалиха светлините на сребърното кандило-кораб в митрополитската църква
Петровден – празник на Белоградчик

Петровден – празник на Белоградчик

Празникът на град Белоградчик – Петровден, започна със Света литургия в храма „Св. вмчк Георги Победоносец“ от 09:00 часа.

В художествената галерия „Вълчо Вълчев“ беше открита изложба на детски рисунки от Националния конкурс „Белоградчик – скалната столица на България“. Организатори са съпругата и дъщерята на патрона на галерията – Йоанна Кемилева и Теодора Вълчева. Целта на проявата е да открива и стимулира млади таланти в областта на изобразителното изкуство, да изгражда творческо въображение и индивидуалност по зададена тема, както и да провокира интерес към този бисер на природата – Белоградчишките скали. В проявата се включиха деца от 6 до 16 години в три възрастови групи.

От 17:30 часа на централния площад „Възраждане“ започна общоградско тържество. На събитието присъстваха Видинският митрополит Даниил, Заместник областният управител на област Видин Анелия Влаховска и Владан Радованович координатор за трансгранично сътрудничество на обшина Княжевац, Република Сърбия. Кметът на община Белоградчик Борис Николов поздрави жителите на Белоградчик с празника. Той припомни големите проекти, по които се работи за повишаване на качеството на живот и увери, че градежът ще продължи успоредно с развитието на социалната дейност в общината.

Кметът Борис Николов и председателят на Общински съвет Боян Минков връчиха знака „Почетен гражданин на град Белоградчик и Общината“ на д-р Тодор Вълов.

Кметът връчи грамоти за принос в общественото развитие на личности и институции в града, които допринасят Белоградчик да се развива и израства в различните  сфери на обществения живот.

Празникът продължи с концертна програма с участието на ДГ „Иглика“, Мажоретен състав, Вокална група „Звънчета“ и „Школа за народни танци“ към Център за подкрепа на личностното развитие – Детски комплекс Белоградчик и певческа група „Пей сърце“ към пенсионерски клуб „Мадона“.

На 30 юни жителите и гостите на Белоградчик могат да видят постановката на Видинския драматичен театър „Няма да платим, няма да платим!“, която ще се играе в салона на НЧ „Развитие 1893г.“ от 17:30 часа. Входът е свободен.

В съботната вечер на 02.07.2022 г. от 17:00 ч. в Заседателна зала на Общинска администрация – Белоградчик ще се проведе Петровденска творческа среща между „Дружеството на писателите” – гр. Видин и Литературен клуб към НЧ „Развитие-1893 г.”

За любителите на музиката и доброто настроение на 01 и 02 юли (петък и събота) от 20:00 часа в местността „Панаирището“ ще свирят и пеят съответно Йордан Йончев – Гъмзата  и Наташа Джорджевич.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder