Видин стана част от Пробега на мира

Видин стана част от Пробега на мира

Международната щафета, която в края на месец май е потеглила от Германия, за да премине по цялото поречие на река Дунав чак до Черно море, символизира всеобщия стремеж на човечеството към по-мирен свят. Затова и участниците в инициативата, както и жителите на градовете и селата, през които Пробегът минава, предават един на друг Факела на мира. Днес заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова посрещна на площад „Бдинци“ бегачите в тазгодишния Пробег и специалния гост на събитието – „златното“ момиче на българската художествена гимнастика Мадлен Радуканова, която носеше Факела на мира.
Капитанът на отбора на Пробега на мира за Европа Садананд Магий разказа за целите на инициативата, чийто основател е спортистът, философ, художник, музикант и поет Шри Чинмой, който посвещава живота си на идеала за световна дружба и единство. От 1987 година досега Пробегът е преминал през близо 150 държави, превръщайки се в най-мащабната и най-продължителна масова проява, посветена на мира. „Пробегът има едно много просто послание – че всички ние сме братя и сестри, всички ние сме част от едно голямо световно семейство. Бягаме вече от няколко месеца и за нас е огромна чест да сме във вашия град“, каза капитанът на европейския отбор. След което той представи участниците в отбора, които са от Ирландия, Австрия, Германия, Полша, Латвия, Румъния, Сърбия, Хърватия, Франция, Украйна и България.

Садананд Магий покани Мадлен Радуканова да предаде Факела на мира на заместник-кмета.
От площад „Бдинци“ участниците в Пробега, водени от Градския духов оркестър, се отправиха към района на драматичния театър, където в зелените площи е поставена табела, провъзгласяваща Видин за град – цвете на мира.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder