Ще ремонтират сградата на филиала на Русенския университет във Видин

Ще ремонтират сградата на филиала на Русенския университет във Видин

Обновлението включва саниране на цялата сграда, ремонт на покрива и привеждането във вид на сградата на филиала, отговарящ на европейските изискванията за академично заведение. За планирания ремонт днес съобщиха заместник-председателят на Народното събрание и видински народен представител Росица Кирова и административният директор на филиала на РУ „Ангел Кънчев” Момчил Станков.

„Съвместно с г-жа Кирова повече от 2 години се борихме сградата на видинския филиал на Русенския университет „Ангел Кънчев” да бъде предоставена за безвъзмездно управление на висшето учебно заведение. Това вече е факт и аз й благодаря за подкрепата – работихме с общи усилия, за общото благо, за Видин”, коментира Момчил Станков.

„Сградата не е ремонтирана повече от 30 години и ремонтът й е изключително наложителен. Прехвърлянето на собствеността беше плод на съвместни усилия и първата стъпка е да я превърнем  в една привлекателна университетска сграда, където младите хора от Видин да могат да учат при съвременни и модерни условия”, каза г-жа Кирова. Тя поясни, че още през миналата година средства са били поискани от държавния бюджет, а в Министерство на образованието са подадени документи за финансиране ремонта на сградата, включително за обновление на учебните помещения и спортния салон.

„Нямаше никаква реакция, не получихме никакъв отговор”, заяви Росица Кирова и допълни, че въпреки трудностите и пренебрежителното отношение на държавата през последната година към потребностите за развитие на видинското образование, усилията ще продължат. След саниране на сградата и ремонта на покрива ще се кандидатства за средства за реновиране на учебните зали на филиала.

„Днес средствата са осигурени от бюджета на Русенския университет, благодарение на добрите резултати на филиала, постоянството, упоритостта и съвместните ни усилия и аз съм много благодарна затова. Видин, като граничен град, има потенциал да развие университетския си филиал. Затова няма да се откажа и ще продължавам да полагам всички усилия сградата да придобие модерен и европейски вид”, каза г-жа Кирова и благодари на ръководството на Русенския университет, което отделя собствени средства за обновлението.

След ден стартира обществената поръчка. Административният директор Момчил Станков беше категоричен, че в края на септември ще видим едно напълно различно място, благодарение на това, което започва днес.

„Разчитам, че община Видин ще се погрижи за зелените площи около сградата на филиала, защото това е първото впечатление, което ще получи всеки, който дойде тук. Това е и начин да покажем отношението си към образованието и бъдещето на Видин и региона. Аз съм убедена, че фирмата по озеленяване ще ни изненада приятно в началото на месец септември и онова, което ни посреща тук ще ни помогне да продължим да полагаме усилия, така че в рамките на следващата година този филиал да стане едно изключително привлекателно място за учениците от Северозапада”, каза още Росица Кирова.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder