Видин бе домакин на събитие от кампанията #Първа работа

Видин бе домакин на събитие от кампанията #Първа работа

Националната кампания е организирана от Програма „Развитие на човешките ресурси“ към Министерството на труда и социалната политика и се реализира в партньорство с литературния формат „Пощенска кутия за приказки“. Тя цели да бъде дадена по-голяма публичност на проблемите, пред които се изправят младежите в професионалната си реализация. В първия етап бе организиран литературен конкурс, като младежи изпращаха разкази, есета и стихотворения на тема #Първа работа. Творбите бяха селектирани от жури, а най-добрите от тях се представят от популярни личности на организирани събития в седем български града, един от които е и Видин.

На сцената на Общинския драматичен театър „Владимир Трандафилов“ тази вечер популярни личности четоха истории, в които млади хора разказват за своето първо работно място. В инициативата се включиха трима видинчани, постигнали професионални успехи в различни сфери – журналистът Георги Милков, вокалът на D2 Деян Каменов и актьорът Николай Станоев. Заедно с тях на сцената излязоха певицата Прея и актрисата Яна Маринова, която е част от екипа на сериала „С река на сърцето“, чиито епизоди в момента се снимат във Видин. Водещ беше известният спортен журналист Камен Алипиев – Кедъра, който приветства всички присъстващи и изказа благодарност за съдействието на Община Видин и специално на заместник-кмета Борислава Борисова, затова че е приела присърце идеята за организиране на това събитие.

За да чуят историите за пътя на свои връстници към първата им работа, в залата на видинския театър се бяха събрали десетки млади хора. Сред тях бяха и младежите от стажантската програма на Община Видин, които по-рано днес получиха своите договори. Официален гост беше заместник-министърът на труда и социалната политика Наталия Ефремова.

Сред четирите разказа, които зрителите в залата и гледащите събитието онлайн имаха възможност да чуят бяха и творбите на две видинчанки – Мадлен Аспарухова, която е експерт „Връзки с обществеността“ в Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“ и журналистът Веселина Петрова. Те и лично отправиха своите послания към младите хора, тепърва поемащи по пътя на професионалната реализация.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder