Топ вести
04.10.2022 - След преизчисленията от 1 октомври увеличена сума от пенсии и добавки щe получат над 894 хиляди пенсионери
04.10.2022 - 55-годишен мъж e загинал, а две жени все още се издирват след взрива в завод „Арсенал“
04.10.2022 - Новият световен шампион по умствена скоростна математика за деца до 12 години е ученик от София
04.10.2022 - Община Видин проведе обсъждания на важни нормативни документи
04.10.2022 - Yettel дава отстъпка до 200 лв. за ново устройство при рециклиране на старо
04.10.2022 - Сдружение „Активно общество“ провежда дискусии с ученици от Видин и Брегово за зависимостите
04.10.2022 - Панаир на спорта се провежда във Видин
04.10.2022 - Шофьорка, употребила наркотични вещества, е задържана в полицейския арест на РУ Лом за 24 часа
04.10.2022 - Конкурентоспособност и иновации за българските предприятия с програма за 1.49 млрд. евро
04.10.2022 - 29-годишен от Бойница шофирал на амфетамин и канабис е задържан за 24 часа
Сдружение „Активно общество“ изпълнява проект за превенция на зависимостите сред видинските младежи

Сдружение „Активно общество“ изпълнява проект за превенция на зависимостите сред видинските младежи

Сдружение „Активно общество“ започна изпълнението на проект „Не!Зависим“, който е финансиран от „Националната програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2022 г.“ на Министерство на младежта и спорта. На пресконференция днес (11 август) експерти от екипа на проекта представиха целите и очакваните резултати, както и информираха относно предстоящите дейности.

Първото събитие в рамките на проекта ще се проведе на 12 август – Международния ден на младежта. В залата за изяви на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“ – гр. Видин от 9:30 ч. ще бъде организиран дискусионен форум, в който ще участват 30 млади на хора на възраст от 15 до 29 години. В него ще се включат и експерти от Общинския съвет по наркотични вещества.

В рамките на проекта се провежда проучване сред младите хора в община Видин, което е на финала си. То цели да открои кои, според младежите, са най-опасните зависимости, какви са основните причини за тях и да се предложат подходящи мерки за успешна превенция.

Проектът ще се изпълнява в периода 15.07.2022 г. – 31.10.2022 г.  Целева група са младежите от област Видин на възраст от 15 до 29 години. Целта на проекта е чрез различни методи и дейности да се създадат условия за изграждане на социално отговорно поведение чрез насърчаване на здравословен начин на живот и превенция на различни форми на зависимости сред младите хора.

За постигане на целите ще бъде използван широк спектър от канали за комуникация за информиране на младите хора относно последиците от рисковото поведение и негативните последствия от различните зависимости. Ще бъдат изработени печатни материали – плакати, флаери и др. Вече са заснети три кратки видеоклипа, които имат за цел да предупредят младите хора за риска от зависимостите. Те ще бъдат публикувани онлайн, ще бъдат излъчени в регионални медии, както и  разпространени във видински училища, така че да достигнат до максимален брой представители на целевата група. Ще бъдат изработени и излъчени 3 радио спота. Предвидени са и редица публикации в онлайн медии, с цел информиране на младежите за рисковете от зависимостите, начините за превенция и къде биха могли да потърсят експертна помощ и подкрепа.

В края на месец септември ще бъде проведено обучение с 30 младежи на възраст от 15 до 29 години. Неговата цел е информиране участващите млади хора за рисковете от развиването на различни зависимости, последиците от това и възможните способи за превенция, както и промяна на нагласите им към различните зависимости.

Над 10 организации са партньори на Сдружение „Активно общество“ по проекта. Сред тях са Общинският съвет по наркотични вещества, Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“, НЧ „Цвят-1870“, НЧ „Ахинора-2003“, Симфониета-Видин,  Фондация „Феникс-21“, Видинската търговско-промишлена палата, Туристическо дружество „Бонония“, „Свободен младежки център“ и др.

 

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder