Топ вести
Забранява се продажбата на алкохол в изборния ден

Забранява се продажбата на алкохол в изборния ден

Във връзка с предстоящите парламентарни избори, насрочени за 2.10.2022 г. и с цел осигуряване на нормална обстановка и недопускане на нарушения на обществения ред, кметът на Община Видин забрани продажбата, сервирането и употребата на алкохолни напитки в изборните помещения и непосредствено прилежащите им територии, в магазини и други търговски обекти, продажбата и сервирането им в заведения за хранене и развлечение и други обществени места на територията на Общината за времето от 19:00 ч. на 1.10.2022 г.  до 21:00 ч. на 2.10.2022 г. Изключение се прави за заведенията, в които се провеждат предварително организирани семейни тържества и обредни ритуали (сватби, кръщенета, тъжни обреди и др.). Със заповедта също така се забранява на 1.10.2022 г. и 2.10.2022 г. провеждането на масови мероприятия, създаващи предпоставки за нарушаване на обществения ред.

При констатирани нарушения ще бъдат съставяни актове за установяване на административни нарушения по реда на Закона за административните нарушения и наказания.

Заповедта е публикувана на интернет страницата на Общината, раздел „Избори“: https://vidin.bg/wps/portal/vidin-municipality/vidin.election/elections.02.10.2022/i15.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder