Затварят улици във Видин заради Европейския ден без автомобили

Затварят улици във Видин заради Европейския ден без автомобили

Община Видин се присъединява към инициативата „Ден без автомобили“

 

Европейският ден без автомобили се провежда всяка година на 22 септември. Той е част от кампанията „Европейска седмица на мобилността“ (16-22.09.2022 г.), в която Общината се регистрира за участие.

Във връзка с инициативата е издадена заповед за въвеждане на временна организация на движението в град Видин за времето от 8:00 ч. до 17:00 ч. на 22.09.2022 г.

Забранява се движението на пътни превозни средства от кръстовището на улиците „Цар Симеон Велики“, „Княз Дондуков“ и „Княз Александър Батенберг“ до кръстовището с улиците „Екзарх Йосиф I“ и „Митрополит Кирил“, както и по ул. „Цар Симеон Велики“ до паркинга на МОЛ – Видин. (Вижте пълния текст на заповедта тук: https://vidin.bg/wps/portal/vidin-municipality/administration/administration-documents/doc76).

Създадената временна организация на движението ще бъде обозначена със съответните заграждения, оборудвани с пътни знаци и указателни табели.

С инициативата „Ден без автомобили“ се цели намаляване на шума и вредните емисии на газове във въздуха, както и подобряване на качеството на живота в големите градове.

 

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder