Топ вести
Как да започна изграждането на уебсайт и избера доставчик на хостинг услуга

Как да започна изграждането на уебсайт и избера доставчик на хостинг услуга

За да създадете уебсайт, ще трябва да координирате няколко стъпки, а изборът на доставчик на хостинг услуги е само една от тях.

  1. Регистрирайте домейн: За да назовем само някои от тях, можете да го закупите от Domain.com, Bluehost, HostGator, GoDaddy или Google Domain. За да улесните хората в запомнянето на вашия IP адрес, избирате отделно име (което е просто низ от цифри). Например „HP.com“ е много по-лесно за запомняне, отколкото „50.32.247.170“. Независимо от това откъде ще закупите домейна, цената варира в зависимост от услугите и добавките.
  2. Именни сървъри (DNS): Именният сървър действа като посредник, който насочва посетителите на сайта към правилния IP адрес. Услугите на регистратора и DNS често се предлагат от една и съща фирма, но ако предпочитате, можете да изберете друг DNS. Някои от тях са популярни: CloudFlare, OpenDNS, CleanBrowsing и Google Public DNS.
  3. Уеб хостинг: В сървърите на Вашата уеб хостинг компания се съхраняват действителните файлове, от които се състои уебсайтът. И в този случай можете да използвате същата фирма като регистратор и DNS сървър за тази стъпка или друга.

Какво да очаквате от Вашия доставчик на услуги

За всички потребители стабилността и сигурността са от първостепенно значение, но различните проекти и клиенти имат различни изисквания. За обикновен, предимно текстов уебсайт, някои може да се нуждаят само от статично съхранение, докато други може да имат нужда от по-динамична функционалност. Достъпът до уникални имейл адреси или поддомейни също може да е желан, особено ако работите по сложно или малко бизнес начинание. Може да го закупите изгодно с промо код суперхостинг.

Като се има предвид изобилието от възможности за избор, от решаващо значение е да се оценят разходите и функционалността, когато се съпоставят различните доставчици на услуги и техните абонаментни планове. Изберете простотата и по-ниските разходи на споделените, облачните и VPS решенията, ако не очаквате скоро сайтът Ви да нарасне значително. Те са особено полезни за статични страници и уебсайтове с ниска поддръжка, които не се нуждаят от чести актуализации или много мултимедия.

В противен случай търсете доставчици с много възможности за разширяване. Дори и да не предвиждате да използвате услуги извън регистрацията на домейн и хостинга веднага, вземете ги предвид. Помислете дали да не започнете търсенето си сред опциите от среден клас и да избягвате тези, които струват само няколко долара на месец, ако планирате да управлявате голямо количество съдържание или дейност в областта на електронната търговия.

Основания за използване на хостинг услуга от трета страна

Повечето потребители могат да избегнат затрудненията и рисковете, свързани с домашния сървър, като използват хостинг услуга на трета страна. Създаването на собствен хостинг може да отнеме много време и да е скъпо, а ако не можете да се справите със сигурността и поддръжката, това прави работата Ви по-уязвима.

След като съобщите за грешка, по-голямата част от хостинг услугите осигуряват собствена задълбочена поддръжка по имейл или телефон. Те също така рационализират много от очакваните съпътстващи услуги, като поддръжка на интерфейса и измерване на посетителите. Професионалните потребители може да оценят контрола и възможността за управление на домашната настройка, но не всеки ще го направи.

Типични разходи за хостинг на уебсайт

В наши дни различните доставчици налагат различни цени за хостинг услуги. За щастие повечето от вариантите, които разгледахме тук, имат сравними възможности за ценообразуване. Основен план за хостинг на малък проект може да струва само няколко долара на месец.

VPS сървърите могат да бъдат малко по-скъпи, стартовите планове за специализирани планове обикновено струват между 80 и 160 долара на месец. Въпреки че хостингът в облака също може да бъде много евтин, повечето компании таксуват тези планове на различни цени в зависимост от дейността. Това означава, че има вероятност от време на време да виждате някои непредвидени такси в сметката си.

Как да изберете най-добрата хостинг компания

Тъй като има толкова много възможности за хостинг, е лесно да се претоварите, когато оценявате всички тях. Ако установите, че четенето на списъци с функции и разглеждането на ценовите планове води до умора на очите Ви, променете фокуса си и отделете известно време за четене на потребителски мнения. Преди да се регистрирате, може да е много полезно да прочетете опита на други хора.

Въпреки това, след като сте се запознали с основите на уеб хостинга, помислете кой формат – споделен, специализиран или друг, е най-привлекателен за Вас. Изготвянето на бърз списък с най-важните характеристики ще Ви помогне да сканирате по-бързо тежките текстови описания на плановете.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder