Топ вести
02.12.2022 - Пожар в комин на жилищен блок в к-с „Панония“
02.12.2022 - Когато орехите и сушените смокини срещнат шарана за Никулден
01.12.2022 - Стартира приемът на документи за доказване на реализация по обвързаната подкрепа за плодове и зеленчуци
01.12.2022 - АЕЦ „Козлодуй“ регистрира пропуск на топлоносител в шести блок
01.12.2022 - Осъдиха възможности за облекчаване на тежкотоварния трафик в посока изход към Румъния
01.12.2022 - Правителството осигури подкрепа за още около 50 000 домакинства с нова еднократна помощ за отопление от 300 лв.
01.12.2022 - Агенция „Митници“ отчита 1227.2 млн. лв. приходи за октомври 2022 г.
01.12.2022 - Неправоспособен водач предизвика катастрофа на пътя между Мизия  и Оряхово
01.12.2022 - Проф. Стоянович предложи да бъде кръстена улица на цар Фердинанд в Монтана
01.12.2022 - Установиха 6.5 кубика дърва без контролна горска марка в Арчар
С модерен комплекс за спорт на открито ще се сдобие видинското училище „Любен Каравелов“

С модерен комплекс за спорт на открито ще се сдобие видинското училище „Любен Каравелов“

Вндвора на учебното заведение ще бъдат изградени спортни игрища със специализирана спортна настилка. Това стана възможно след като Община Видин спечели проект на стойност 165 140 лв. Средствата са осигурени по Програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки в държавните и общинските училища на Министерството на образованието и науката.

Съществуващите съоръжения за спорт на открито в Основно училище „Любен Каравелов“ не са в добро състояние и не отговарят на съвременните изисквания. Настилката също е силно компрометирана. С реализирането на проекта тези проблеми ще бъдат разрешени. Ще се изгради спортна площадка със специализирана спортна каучукова настилка, с размери 32 м на 31,25 м. В нейните граници ще бъдат обособени игрища за баскетбол и за волейбол. Предвидена е също доставка и монтаж на необходимото волейболно оборудване и мрежа, както и на баскетболни кошове.

С обособяването на модерния комплекс за спорт на открито ще бъде осигурена здравословна и безопасна среда, в която възпитаниците на ОУ „Любен Каравелов“ да спортуват и играят. Ще се разшири кръгът на практикуваните спортове и ще се създаде по-добра възможност за ефективно провеждане на часовете по физическо възпитание. Новата спортна инфраструктура ще насърчи повече ученици да се включат в активни спортни занимания и ще позволи провеждането на междуучилищни състезания. Игрищата ще отговарят на изискванията на наредбата за проектиране, изпълнение и поддържане на сгради за обществено обслужване в областта на образованието и науката, здравеопазването, културата и изкуствата.

 

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder