Ателиета за деца в Белоградчик

Ателиета за деца в Белоградчик

В рамките на Европейската нощ на учените Исторически музей – Белоградчик в партньорство с Института за етнология и фолклор с Етнографски музей при БАН организираха Ателиета за деца. Състоя се демонстрация на изработка на праисторически кремъчни оръдия на труда, мокро и сухо плъстене на вълна, работа с глина.

Откритото пространство до Младежкия дом в града на скалите бе изпълнено с любознателна детска глъч и творческа дейност с природни материали. Под ръководството на Светлана Антова – етнолог, Ивайло  Крумов – археолог, Елка Анастасова – археолог, и Кирил Кирилов – изследовател, децата сътворяваха чудни изделия от кремък, глина и вълна.

Това е началото на работата с децата и въвеждането им в света на науката и заниманията на учените, чрез мисъл и творческа дейност с предмети и вещи от човешкия бит, култура и изкуство. Проявите ще продължат, увери Светлана Антова: „Ще разговаряме и за неподозираните съкровища, които всеки от нас има в дома си и ще дадем начало на вълнуващо приключение в света на вещите и историите, които те крият; родовата памет и непреходната сила на любовта”.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder