Топ вести
01.12.2023 - През декември всеки ден е Коледа с мобилното приложение на Yettel
01.12.2023 - Днес ще грейнат светлините на коледната елха във Видин
01.12.2023 - Близо 2,5 млрд. лв. за магистрали, пътища, ВиК проекти, саниране и проектиране в бюджета за 2024 г.
01.12.2023 - Министър Асен Василев: България се стреми в следващите 4-5 години да навакса нивата на заплатите до 70% от средноевропейските
01.12.2023 - Кампания за ограничаване разпространението на грипа организираха във Видин
01.12.2023 - Читалището в село Градец отбеляза 95 години от създаването си
01.12.2023 - Вечната класика по Коледа: как да приготвим вкусно свинско със зеле?  
01.12.2023 - Последен ден за плащане на авансовите вноски за 2023 година
01.12.2023 - Възраждане обжалва пред върховния административен съд резултата от изборите за кмет на Монтана
29.11.2023 - Успешно приключи проект „Съхраняване на културното наследство на област Видин“
Турнири, дискусии, късометражно кино и много забавления очакват посетителите на Нощ на игрите във Враца

Турнири, дискусии, късометражно кино и много забавления очакват посетителите на Нощ на игрите във Враца

Игрите превземат Враца на 5-ти ноември

Домакини във Враца на четвъртото издание на градския фестивал Sofia Game Night / Нощ на игрите, който ще се проведе на 5 ноември в още 8 града и над 50 локации, са Галина Димитрова-Димова (куратор), съвместно с Клуб по настолни игри „All A-Board Games Vratsa“ към Младежкият център, Враца и ИТ Център на Враца Софтуер Общество.  Заедно те ще представят различни аспекти от богатата вселена на игрите и канят всички жители и гости на града да изживеят заедно този празник на игрите, който ще покаже, че те са интересни, забавни, образователни и ни дават чудесен повод да бъдем заедно и да споделяме знания и емоции. Организацията на Нощ на игрите във Враца се подкрепя от Национален фонд Култура по програма “Творчески стипендии”.

Организаторите на Нощ на игрите във Враца са подготвили игри и забавления за всички възрасти.  Младежки център Враца (ул. “Иван Андрейчин” 2) ще са домакини на събитие за настолни игри за най-малките (5 – 13 г.) и за младежи (14 – 99 г.). В 16:00 ч. започва работилницата-игра „Климатична фреска” с водещ Гергана Берова, Wind of Change. Климатичната фреска е настолна игра с 42 карти, всяка от които представлява фактор за изменението на климата. Благодарение на нея участниците преминават през увлекателен процес, който им помага да открият връзката между причините и последствията, свързани с изменението на климата и да потърсят възможни решения за излизане от кризата.

Във Враца гостува и Павел Георгиев, експерт по кибер сигурност, който ще проведе дискусия с родителите на тема  „Дигитална хигиена и безопасен Интернет”, която започва в 17:00 ч.

За почитателите на късометражното кино Kinematograf.bg са подготвили специална селекция „Късо кино: Истории отвъд розовия балон“. В програмата има филми от много държави, сред които и  „На игра“ на българската режисьорка Девина Василева, чиято премиера беше преди броени дни. Денят в Младежки център, Враца ще завърши с караоке парти с музика от игри и кей поп.

В ИТ център / Враца софтуерно общество, ул. Кокиче 14, сте поканени на LAN парти Компютърни игри в мрежа. Ще се играят Mindcraft, Roblox, Among us и още много забавни игри!

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder