Топ вести
01.12.2023 - През декември всеки ден е Коледа с мобилното приложение на Yettel
01.12.2023 - Днес ще грейнат светлините на коледната елха във Видин
01.12.2023 - Близо 2,5 млрд. лв. за магистрали, пътища, ВиК проекти, саниране и проектиране в бюджета за 2024 г.
01.12.2023 - Министър Асен Василев: България се стреми в следващите 4-5 години да навакса нивата на заплатите до 70% от средноевропейските
01.12.2023 - Кампания за ограничаване разпространението на грипа организираха във Видин
01.12.2023 - Читалището в село Градец отбеляза 95 години от създаването си
01.12.2023 - Вечната класика по Коледа: как да приготвим вкусно свинско със зеле?  
01.12.2023 - Последен ден за плащане на авансовите вноски за 2023 година
01.12.2023 - Възраждане обжалва пред върховния административен съд резултата от изборите за кмет на Монтана
29.11.2023 - Успешно приключи проект „Съхраняване на културното наследство на област Видин“
РАДОСЛАВ ПОПОВ С ПЪРВО МЯСТО ОТ МЕЖДУНАРОДЕН БИОМЕДИЦИНСКИ КОНГРЕС

РАДОСЛАВ ПОПОВ С ПЪРВО МЯСТО ОТ МЕЖДУНАРОДЕН БИОМЕДИЦИНСКИ КОНГРЕС

Дванадесетокласникът Радослав Попов от ПМГ „Екзарх Антим I“ Видин спечели I място на Junior универсиадата, която беше част от програмата от 6. Международен биомедицински конгрес – София (International Biomedical Congress Sofia).
В съревнованието, което се проведе в три кръга и включваше решаването на разнообразни задачи по биология и химия, участваха над 130 гимназисти от цялата страна и възпитаникът на г-жа Цецка Асенова достойно се справи с тежката конкуренция. Това е първият път, в който ученик на Математическата гимназия се представя с такова постижение на това събитие.
Конгресът се проведе в периода 04.11. – 06.11.2022 г. и в него взеха участие както ученици от 11. и 12. клас от различни краища на страната, така и студенти, български и чуждестранни лекари. Участниците в конгреса имаха възможността да присъстват на лекции, водени от международно признати лекари. Бяха организирани и работилници на различни теми в областта на медицинските науки като онкология, реанимация, психиатрия, ендокринология, генетика и др. Всеки ученик имаше право на избор кои от тях да посети – една в събота и една в неделя. В работилниците учениците имаха задачи с практическа насоченост, благодарение на които те обогатиха знанията и уменията си. Част от лекциите се водиха на английски език поради присъствието на чуждестранни студенти. А най-добре представилите се на Универсиадата се включиха в обиколка из базата на Катедрата по анатомия, хистология и ембриология към Медицински университет – София, където гимназистите разглеждаха различни препарати и дори посетиха дисекционната зала, водени от преподавател на университета.
Биомедицинският конгрес е изключително полезен за учениците, на които тепърва им предстоят кандидатстудентски изпити, защото имат възможност да разговарят със студенти, минали по този път. Мероприятието е мотивиращо и образователно – чрез него се постига обогатяване на общата култура и запознанство с нови хора. Освен това всеки участник получи сертификат за участие в конгреса, а за победителите бяха осигурени и невероятни предметни награди.
За наша гордост и радост на всички, победителят Радослав Попов донесе във Видин 3D-принтирания златен череп Оскар.

 

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder