Приключиха 18 от делата за отчуждаване на имоти за пътя Видин-Ботевград

Приключиха 18 от делата за отчуждаване на имоти за пътя Видин-Ботевград

Общият брой на постъпилите и образувани административни дела по жалби срещу Решение №12/ 06.01.2023г. на Министерския съвет на Република България за отчуждаване на имоти и части от имоти-частна собственост, за държавна нужда за изграждане на Обект „Модернизация на участък от I-1/Е-79/“Видин-Ботевград“ в Административен съд-Видин е 20.

18/осемнадесет/ от образуваните административни дела са приключили. По 3 /три/ от тях Съдът е отхвърлил жалбите на оспорващите размерите на определените им обезщетения за отчуждените имоти и/или части от тях. По 12 от делата, касаещи земеделски имоти, находящи се в землищатата на селата Ружинци, Плешивец и Гюргич, обл. Видин, Съдът е изменил Решение №12/ 06.01.2023г. на Министерския съвет на Република България, като е уважил жалбите и е увеличил размера на паричното обезщетение за претендираните имоти.

По 3/две/ от административните дела, в едната част Съдът е изменил Решение №12/ 06.01.2023г. на Министерския съвет на Република България, като е увеличил размера на паричното обезщетение за един от имотите, а в останалата част и по отношение на останалите, жалбата е отхвърлена.

Решенията на Съда по тези производства са окончателни.

Предстои Съдът да се произнесе по останалите 2/две/ административни дела в срок от 7 дни след обявяването им за решаване.

Сподели в социалните мрежи:
Тагове:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder