Комедийният моноспектакъл „Вкусът на живота“ ще бъде представен за първи път на видинска сцена

Комедийният моноспектакъл „Вкусът на живота“ ще бъде представен за първи път на видинска сцена

На 31 март от 19:00 ч. в Общински драматичен театър „Владимир Трандафилов“ ще бъде представен моноспектакълът на Наталия Цекова „Вкусът на живота“ с вход свободен. В сюжета се преплитат три сватби, едно погребение и още куп весели и тъжни събития. Чрез хумор, танци и песни, създателите на спектакъла засягат темите за дискриминация и липса на диалог между роми и българи. Режисьор на спектакъла е Светльо Томов, който, със Здрава Каменова, е съавтор на пиесата, музиката е от Павел Терзийски, а сценографията от Стефания Колева.

Актрисата Наталия Цекова е първата ромка, завършила НАТФИЗ. Дипломира се като бакалавър в специалност “Актьорско майсторство за драматичен театър“ в класа на проф. Здравко Митков, завършила е и магистратура “Публична реч“. Има няколко моноспектакъла, с автор Здрава Каменова, последният от тях е “Вкусът на живота“. Снима се активно в кино и телевизионни продукции, сред тях са сериалът “Откраднат живот“, филмът “Големият френски обир“ и късометражната продукция “Майка“. Наталия гостува за първи път в град Видин, където ще представи комедийния спектакъл „Вкусът на живота“.

На 1 април от 11:00 ч. в хотел „Нептун“ ще бъде излъчен и документалният филм „Mоят цигански път”

Филмът Вилма Карталска,  проследява историята на Наталия Цекова. Актрисата ще присъства лично и ще остане след прожекцията на филм за дискусия с публиката.

Инициативите са организирани от Сдружение „Бокая“, със съдействието на Община Видин като част от дейностите по проект „Интегриран подход за социално-икономическа интеграция на уязвими групи в Община Видин“ с номер BG05M9OP001-2.056-0025-2014BG05M2OP001-C01 по процедура „СОЦИАЛНО-ИКОНОМИЧЕСКА ИНТЕГРАЦИЯ НА УЯЗВИМИ ГРУПИ. ИНТЕГРИРАНИ МЕРКИ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ ДОСТЪПА ДО ОБРАЗОВАНИЕ“ – компонент 2, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. Бенефициент е Община Видин с партньори: Детска градина  “Мир” – гр. Дунавци и филиал “Звънче” – гр. Видин, основно училище “Епископ Софроний Врачански”, средно училище “Свети свети Кирил и Методий”, сдружение „Бокая“; Хена оод, Ал такс кънсълтинг ООД.

 

 

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder