Липса на кворум провали сесията на Общински съвет – Видин

Липса на кворум провали сесията на Общински съвет – Видин

Заради неявяване на общински съветници от различни политически сили, днешното редовно заседание не събра кворум и по този начин бе блокирано изпълнението на редица дейности. От Общината съобщиха, че тъй като не са гласувани от Общинския съвет няма как да се извършат предвидените ремонти и асфалтиране на улици, облагородяване на междублокови пространства, обособяване на зелени площи и Редица проекти ще забуксуват.  Под въпрос е завършването на последния етап на проекта „Основна реконструкция на  централна пешеходна зона “.  Към 10 000 семейства няма да получат нови екологични отоплителни уреди заради негласувано решение Общината да кандидатства с проектно предложение по процедура „За по-чист въздух“ на Програма „Околна среда“ 2021-2027 г., съобщават още от Общината.

Кметът д-р Цветан Ценков благодари на всички съветници, които се явиха в залата на ОбС: „Това е част от нашата работа в полза на видинчани и в полза на Общината. На тази сесия отново щяхме да гледаме капиталовите разходи. Тук виждам един достоен човек видинчанин, който искаше тяхната организация да дари една улица, за да могат да се реализират техните бизнес начинания в Западна индустриална зона. И това днес не може да стане“.

Д-р Ценков отбеляза, че заедно с неговия екип са показали, че Видин може да бъде различен. Аз твърдя като кмет, че това беше най-успешният мандат от последните 30 години, заяви още Кметът.

Днешното заседание на Общински съвет – Видин можеше да бъде определено като ключово в края на мандат 2019-2023.

Сподели в социалните мрежи:
Тагове:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder