Топ вести
07.12.2023 - Враца подготвя поредното издание на Празник на врачанските вина, ракии и мезета
07.12.2023 - Утвърдени са нови образци на задължителните документи по Закона за управление на етажната собственост
07.12.2023 - Разследват телефонна измама за над 69 хил. лева
07.12.2023 - Двама водачи на леки автомобили са настанени с фрактури в лечебни заведения след ПТП в гр. Вълчедръм
07.12.2023 - Остават броени часове до Концерт-спектакъла „Коледна суматоха“
07.12.2023 - Вкусно коледно меню за по-малко от 50 лв.? Мисия възможна с Lidl
07.12.2023 - Пиян младеж се блъсна в дърво край Оряхово
06.12.2023 - В Чирен бе осветен курбан за здраве и благополучие
06.12.2023 - Спортният клуб УШУ – Монтана спечели общо 17 медала от Републиканското първенство по Ушу и Кунгфу в Пловдив
06.12.2023 - На Никулден във Видин запалиха светлините на сребърното кандило-кораб в митрополитската църква
За четвърта поредна година МФФ „Синия Дунав“ ще зарадва видинчани и гостите на града ни   

За четвърта поредна година МФФ „Синия Дунав“ ще зарадва видинчани и гостите на града ни  

Международният фолклорен фестивал „Синия Дунав“ ще се проведе на 1, 2 и 3 септември в Крайдунавския парк на града. Организатори са Община Видин и Event Masters, а входът отново е свободен.

Събитието вече се превръща в една от традиционните културни прояви, които ни помагат да съхраним националния си облик чрез народното творчество. Давайки поле за изява на голяма сцена на фолклорни изпълнители, групи и самодейни състави, занаятчии и производители на традиционни стоки, храни и напитки, фестивалът изпълнява мисията си – да съхрани, популяризира и развие българския фолклор, бит, култура и родно производство.

МФФ „Синия Дунав“ обединява уникална разнообразна музикална програма с творчески работилници, хоротека за малки и големи, куклен театър, изложбени площи и активности.

През трите фестивални дни на откритата сцена пред Художествена галерия „Никола Петров“ ще се изявят самодейни състави и изпълнители от целия Видински регион и от различни краища на България – Кюстендил, Пазарджик, Варна, Свищов и др., както и от Унгария, Сърбия и Румъния. Те ще покажат богатството на фолклора си чрез танц, песен или мелодия.

Вечерите са отредени за концерти на едни от най-популярните и обичани фолклорни имена у нас.

На 1 септември специален гост ще е талантливата Теодора. Пред публиката във Видин тя ще представи на живо песните от предстоящия си дебютен фолклорен албум. Атрактивната изпълнителка ще зарадва ценителите на народната ни музика с красиви македонски и странджански песни.

На 2 септември любителите на фолклора ще се насладят на яркия спектакъл на един от стожерите на българските традиции – Държавен фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“. Със своята вече над 70-годишна история ансамбълът несъмнено ще поднесе запомняща се емоция и неподражаеми образци на българското фолклорно сценично изкуство.

На 3 септември харизматичната Деси Добрева ще потопи публиката в магията на българското фолклорно песенно изкуство, поднесено по един модерен и различен начин.

 

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder