Топ вести
05.12.2023 - Делът на функционално неграмотните 15-годишни ученици в областите четивна грамотност и математика вече надхвърля 50%
05.12.2023 - Споразумение за екопроектиране на стоките с цел многократна употреба и рециклиране
05.12.2023 - Собственици на малък бизнес бяха удостоени с почетна значка на община Монтана
05.12.2023 - Заключителна пресконференция по проекта за реставрация и адаптация на Видинската синагога в туристически обект
05.12.2023 - Мъж нападна служител на пожарната в Замфирово
05.12.2023 - Лозина Николова обжалва прекратяване на пълномощията ѝ на общински съветник във Видин
05.12.2023 - През ноември 2023 г. приходите изпревариха разходите и бюджетният дефицит падна до 0,6% от БВП
05.12.2023 - Над 221 млн. лв. ще бъдат вложени за саниране и внедряване на мерки за енергийна ефективност в административни сгради в страната
05.12.2023 - Запалиха светлините на елхата в Кула
05.12.2023 - ПРЕЗ 2024 „ВОДОСНАБДЯВАНЕ И КАНАЛИЗАЦИЯ – ВИДИН” ЕООД ЩЕ ОСИГУРИ НА СВОИТЕ СЪГРАЖДАНИ ПО-КАЧЕСТВЕНО И БЕЗПРОБЛЕМНО ПОСТОЯННО ВОДОСНАБДЯВАНЕ
Децата от училищата в 4 села в областите Видин и Монтана получиха безплатни лаптопи

Децата от училищата в 4 села в областите Видин и Монтана получиха безплатни лаптопи

В съвременния свят, в който цифровите технологии играят ключова роля, осигуряването на достъп до компютри и дигитално образование за децата от най-бедните региони на България става още по-важно. Именно това постигна инициативата „Равен старт“ на Schwarz IT България, като осигури 90 лаптопа за училищата в села във Видински и Монтански регион.

Инициативата, която продължава вече трета поредна година, има за цел да помогне на най-нуждаещите се деца в бедни региони, като им предостави инструменти за учене и развитие в света на цифровите технологии. Тази година „Равен старт“ достигна селата Бойница, Расово, Септемврийци и Долни Цибър, като разпредели лаптопите пропорционално спрямо броя на учениците във всяко училище.

Използването на компютри в училище има множество положителни аспекти, като обогатяване на учебния процес и развиване на дигитални умения. Учениците могат да достъпват образователни ресурси в интернет, да работят със специализиран софтуер и да учат по по-интерактивен начин.

Директорите на училищата, които получиха подкрепата на Schwarz IT България, изразиха своята благодарност, ето какво споделиха:

Нашите деца, макар и малко и с различни възможности, се борят и учат и са пример за това как успяват. Това дарение ще бъде от голяма помощ за учениците и техното развитие.“, Веселка Георгиева, директор на ОУ „Христо Ботев“, с. Расово.

Трябва да има повече компании като тази, които да намират нуждаещите се училища по селата. Обикновено образователната система се грижи да обезпечи технически училищната база и учителите, но за децата грижата остава на техните родители. И тук е именно разминаването, тъй като има дечица, които нямат възможности да използват компютър у дома, а това създава затруднения при учебната им работа.„, Наташа Петрова, директор на ОУ „Васил Левски“, с. Бойница

Искаме децата от селото да се развиват, да бъдат конкурентни на пазара, но за да се случи това, те имат нужда от дигитализация. С лаптопите, които получиха, ще могат да постигнат много повече успехи. Тази кампания определено ги мотивира да бъдат по- старателни в училище и да постигат повече.“, Славчо Славчев, директор на СУ „Христо Ботев“, с. Долни Цибър.

Schwarz IT България стартира преди три години инициативата „Равен старт“, която се реализира с цел подпомагане на българските училища и децата, които имат потенциал, но нямат достатъчно възможности за развитие на дигиталните си умения. Компанията е дарила общо 240 лаптопа на деца в отдалечени и бедни райони в страната.

Schwarz IT България, като част от световната група Schwarz, продължава да подкрепя учениците от бедни региони на България и да ги придвижва към по-светло образователно бъдеще.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder