Областното ръководство отдаде почит към паметта на Васил Левски

Областното ръководство отдаде почит към паметта на Васил Левски

В знак на преклонение към подвига и делото на великия българин – символ на национално освобождение, областният управител на област Видин Иво Атанасов и заместник областният управител Ани Арутюнян се включиха във възпоменателната церемония по повод 151 години от гибелта му. На 19 февруари, когато България свежда глава пред саможертвата на Апостола на свободата, в катедралния храм „Св. вмч. Димитър Солунски“, Негово Високо преосвещенство видинският митрополит Даниил  отслужи заупокойна молитва. От църквата до бюст-паметника на националния ни герой, предвождано от духовия оркестър, премина почетно шествие, в което се включиха депутати, представители на институции, обществени организации, политически партии, ученици и граждани.

Г-н Атанасов и г-жа Арутюнян поднесоха венец пред паметника на българския революционер, където с едноминутно мълчание бе почетена паметта на Васил Левски „Нека винаги ревностно пазим спомена за героя, достойно загинал за освобождението на България! Да се вдъхновяваме от неговия пример за общност, единство и смелост. Дяконът остава във вечността и в нашите сърцата. Дълбок поклон, Апостоле народен!“, заявява областното ръководство.

На възпоменателното честване днес възпитаници на ДГ „Детелина“, филиал „Васил Левски“ във Видин, изнесоха тематичен рецитал с патриотични песни и стихотворения, а членове на патриотичен клуб „Бдинци“, облечени в хайдушки носии и въоръжение, произведоха почетен залп. В традиционното състезание „Лъвски скок“ в двете възрастови групи, с плакети и грамоти отличиха Мартин Ангелов от СУ „Цар Симеон Велики“ и Цветомир Цеков от СУ „П. Р. Славейков“, с резултати – 231 см. и 280 см.

 

 

 

 

 

 

 

Сподели в социалните мрежи:
Тагове:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder