Обществено обсъждане по проект за изменение и допълнение на Наредбата за организация и управление на гробищните паркове на град Видин и общината   

Обществено обсъждане по проект за изменение и допълнение на Наредбата за организация и управление на гробищните паркове на град Видин и общината  

На събитието, което се проведе в заседателната зала на Регионално управление на образованието (РУО) – Видин присъстваха заместник-кметът по хуманитарни дейности и социална политика Борислава Борисова и Пролетка Велкова управител на ОП „Обреден дом“, експерти от общинската администрация, представители на публични институции, медии и други. Обсъждането бе открито от заместник-кмета Борисова.

Причината, която налага измененията и допълненията на Наредбата е продиктувана от необходимостта за разширяване на предлаганите услуги на предприятието, касаеща гробните места и тяхното ползване. Към момента урнополагане на двата гробищни парка в град Видин се осъществява в урнов, обикновен или семеен гроб.

Урнова колона, заявена от Община Видин, чрез капиталова инвестиция, е доставена и монтирана в Нов гробищен парк „Алмина“. Това изисква изменение и допълнение на действащата Наредба, за да бъде въведена нова услуга „Предоставяне на урнова ниша с влагане на урни в урнова стенна“ и в Наредбата за определяне и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Видин.

Промените ще доведат до подобряването на обслужването на гражданите с новия вид услуга, поддържането на реда в гробищните паркове, целесъобразно и законосъобразно управление и ползване на гробищните паркове на територията на общината, както и равнопоставеност на гражданите по отношение на правилата за гробоползване.

Предложението по проект за изменение и допълнение на Наредбата за организация и управление на гробищните паркове на град Видин и общината предстои да бъде внесено за разглеждане от постоянните комисии и за гласуване на следващото заседание на Общински съвет-Видин.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder