Община Монтана се включва в Деня на земята

Община Монтана се включва в Деня на земята

Демонстративни игри и образователни беседи ще има в две училища в  Монтана по повод Деня на земята  22 април. Празникът се отбелязва в цял свят с идеята хората да обединят действията си за опазването на околната среда. В събитията в Монтана  ще се включат доброволци от общинската администрация и експерти от Регионалната инспекция по околната среда. Тази година  денят е посветен на намаляване на вредата от пластмасата върху хората и върху планетата.

В V основно училище „Иван Вазов“ в Монтана инициативата ще се проведе от 13 часа, а в основно училище „Св.св. Кирил и Методий“ село Габровница  от 14,30 часа, съобщи Надя Младенова – един от доброволците на националната  кампания „Искам да съм полезен…Рециклирай ме“ на сдружение BG Бъди активен.

Миналата година община Монтана стана победител в надпреварата за еко отговорна община със събрани 1 тон пластмасови бутилки. Резултатът да бъде подобрен през тази година е амбицията на доброволците. За това те разчитат на образование от най-ранна възраст и насочват усилията си към децата.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder