120 избирателни секции на територията на Община Видин за изборите на 9 юни 2024 г.

120 избирателни секции на територията на Община Видин за изборите на 9 юни 2024 г.

Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков издаде заповед за образуване на 120 избирателни секции (СИК) на територията на Общината за произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г., насрочени с Укази на президента на Република България.

В град Видин броят на СИК е 79, а в населените места на Община Видин – 41 бр. Утвърдени са също тяхната номерация, обхват и адрес. Осем секции, които до предишните избори са се помещавали в ОУ „Епископ Софроний Врачански“, ще бъдат преместени в други райони. Новото разпределение е направено с цел гласоподавателите да направят своя избор без намеса и манипулиране, да се предотвратят кибератаки и нарушения на сигурността на данните по време на изборите.

През следваща седмица, не по-късно от 24 април 2024 г., с административен акт кметът д-р Цветан Ценков ще определи местата за обявяване на избирателните списъци, а до 29 април 2024 г. те ще бъдат обявени по СИК.

Заповедта е публикувана на интернет страницата на Община Видин на следния линк: https://vidin.bg/wps/portal/vidin-municipality/vidin.election/elections-06-2024/i1

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder