Община Видин бе домакин на втория кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене „Младежта за безопасност на движението“

Община Видин бе домакин на втория кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене „Младежта за безопасност на движението“

В двудневното събитие под наслов „Да пазим децата на пътя!“ участваха деца на възраст 10 – 15 години, родени в периода 2010 – 2014 г. От Видин взеха участие представители от ППМГ „Екзарх Антим I”, ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“, СУ „Св. св. Кирил и Методий“ и ОУ „Любен Каравелов“. В надпреварата се включиха ученици и от градовете Берковица и Етрополе.

Програмата на републиканския шампионат по приложно колоездене започна с техническа конференция. В ОУ „Иван Вазов“ участниците решаваха листовки за правилата на уличното движение, тест за безопасно движение по пътищата и отборен тест-пъзел с пътни знаци. Отборите демонстрираха и умения по оказване на първа долекарска помощ, за което получиха награди, осигурени от БЧК – Видин.

Официалното откриване на състезанието се проведе на пл. „Бдинци“. С приветствия към състезателите се обърнаха Емилия Николова – началник отдел „Хуманитарни дейности“ в Община Видин, и Николай Николов – председател на Съюза на българските автомобилисти във Видин. Те пожелаха успех на всички и да бъдат внимателни, когато са участници в пътното движение. Изпълнители от НЧ „Светъл ден-2009“ – гр. Видин отправиха музикален поздрав.

Състезателната част стартира на специално обособени пунктове на площад „Бдинци“ и парк „Рова“ до „Стамбол капия“. Отборите премериха сили в майсторско управление на велосипед на специално инсталиран полигон по пътна безопасност, включващ различни знаци и маркировки. След това участниците демонстрираха и уменията си за правилно каране в обособено автоградче.

В рамките на турнира бяха връчени традиционната Купа на кмета и предметни награди.

Организатори са Община Видин, СБА – Видин, Български червен кръст, сектор „Пътна полиция“ – Видин, НДПК „Младежта за безопасност на движението“, СБА – Ботевград, СБА – Монтана и ДЗИ – Видин.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder