Вотът във Видин: ГЕРБ – СДС печелят, следвани от ДПС

Вотът във Видин: ГЕРБ – СДС печелят, следвани от ДПС

В област Видин  ГЕРБ-СДС получава 26.44% от гласовете. На второ място се нарежда ДПС, която събира подкрепата на 21.03% от гласувалите. Двадесет и ри гласа е разликата между следващите две политически сили – коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ с 11.78% и партия „Възраждане“ с 11.69%. „БСП за България“ остава на пета позиция с 8.95%, следвана от партия „Има такъв народ“ с 5.28%. Така една въпросителна, която тепърва ще намери своя отговор, е коя политическа сила ще успее да се добере до третото място. Подобни са резултатите и на изборите за Европейски парламент, като основната разлика тук е, че „Възраждане“ успява да излезе с едни гърди пред ПП-ДБ.

Изборният 9 юни в област Видин приключи при избирателна активност от 33,81% за изборите за Народно събрание и 32,13% – за вота за представители в Европейския парламент. Най-висока е избирателната активност в община Бойница – 54,65% за НС и 55,34% за ЕП. Най-малко са гласували в община Видин – 27,52% за НС и 25,97% за ЕП.
Активността в област Враца на изборите за Народно събрание беше 34,88 %. В област Монтана за български парламент пък гласуваха са гласували 38,19 на сто от избирателите.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder