ПП-ДБ отказа на ДПС преговори за кабинет

ПП-ДБ отказа на ДПС преговори за кабинет

ПП-ДБ няма да участва в преговорите за съставяне на правителство с втория мандат. Това се казва в позиция на парламентарната група на ПП-ДБ, която акад. Николай Денков изпрати на Делян Пеевски в отговор на неговата покана за разговори за втория мандат.

Ето какво пише в писмото:

След като се запознахме с Вашата покана за преговори за съставяне на правителство с втория мандат, в синхрон с предизборните Ви изказвания, виждаме, че липсват следните ключови приоритети:

Върховенство на закона;
Борба с корупцията;
Реформи в съдебната система;
Реформи в регулаторите;
Система за провеждане на честни конкурси;
Пълноправно членство в Еврозоната;
Сухопътен Шенген.

В тази връзка заявяваме, че ПГ на ППДБ няма да участва в преговорите за съставяне на правителство с втория мандат и съобразявайки се с волята на избирателите ще бъдем силна проевропейска опозиция, която ще се грижи за подобряване на живота на българските граждани и ще се бори с всеки опит за корупция и за отклоняване на България от европейския път.

В 50-о Народно събрание ПП-ДБ ще има конструктивно поведение и ще подкрепя националните приоритети и стратегическите цели на България, които са заложени в нашата програма.

Смятаме, че Вашият подход няма как да доведе до управление, което да работи в интерес на страната и да възстанови доверието на избирателите в институциите.

Заедно с ГЕРБ Вие предизвикахте предсрочните избори, сега е Ваша отговорността за създаване на правителството.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder