Антифашисти протестираха срещу НАТО и присъствието на САЩ у нас

Антифашисти протестираха срещу НАТО и присъствието на САЩ у нас

30-ина граждани се събраха до шадравана пред Президентството по-рано днес, за да протестират срещу войната, НАТО и американското присъствие в България.

Акцията беше организирина от Българския антифашистки съюз, чието седалище съвпада с това на БСП, а именно – ул. „Позитано“, №20.

В своя декларация българските антифашисти подчертават, че през тази пролет изтича договорният период за присъствие на военни обекти на САЩ на територията на Република България.

Във връзка с това и с вече започнали коментари в медиите, антифашистите очакват водещите политически партии да заявят ясно позициите си по този важен за страната въпрос.

Не искаме решението за присъствие на чужди военни обекти в България да се приема тихомълком и зад гърба на гражданите„, подчертават те.

В същото време те заявяват, че за тях присъствието на чужди войници в България е неприемливо и необосновано.

„Ние очакваме от нашите политици да защитят суверенитета на България. В нашата история сме имали чуждо военно присъствие, единствено когато сме губили войни и територия, и не искаме това да става отново“, завършва декларацията на антифашистите.

Следващият протест ще насрочен за 8 февруари 2015 г. от 12 часа пред Президентството.

 

http://news.ibox.bg/

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder