Топ вести
12.04.2024 - Назначени са трима заместник-министри
11.04.2024 - Заместник-кметът Борисова награди част от победителите в конкурса „С очите си видях бедата“
11.04.2024 - Грандиозно лекоатлетическо събитие ще се проведе във Видин през следващите четири дни
11.04.2024 - Продължава приема на проектни идеи по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“
11.04.2024 - За любовта като зависимост, лъжата, парите и кариерата в петия сезон на подкаста на Мадлен Алгафари
10.04.2024 - iPhone 12 64GB и iPhone 13 128GB се предлагат с до 150 лева отстъпка в онлайн магазина на Yettel
10.04.2024 - Кметът на Видин д-р Цветан Ценков проведе среща с представители на висши учебни заведения
10.04.2024 - От читалището в Ново село сигнализираха за нередности при разпределението на читалищната субсидия
10.04.2024 - Видинчанин с 3,48 промила алкохол зад волана се заби в мантинела
10.04.2024 - Монтират нови 100 камери за видеонаблюдение във Враца
Патриотичният фронт с писмо до Плевнелиев за свикване на КСНС

Патриотичният фронт с писмо до Плевнелиев за свикване на КСНС

Предложение за свикване на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) към президента с оглед наусложнената обстановка в региони, близки до територията на България, е изпратило ръководството на Патриотичния фронт (ПФ) до държавния глава.

Съпредседателите на ПФ Валери Симеонов и Красимир Каракачанов посочват необходимостта от отчитане насъбитията в Украйна и заплахите за националната сигурност на България, усложнената ситуация в Близкия Изток и очакваната нова вълна от нелегални имигранти, както и състоянието на Българската армия и готовността ѝ да реагира в съвременните условия на заплахите за сигурността на страната.

„Считаме, че е крайно наложително КСНС да вземе решения и да набележи конкретни мерки по горните точки, за да гарантираме на българското общество, че държавните институции са готови и имат синхрон помежду си, за да защитават българските национални интереси„, пишат в писмото си до президента съпредседателите на ПФ.

Предложен дневен ред на КСНС:

1. Събитията в Украйна и заплахите за националната сигурност на България. Тук следва да бъде разгледан и въпросът за положението на българските общности в Украйна. Има достатъчно достоверни сведения, че правата на българите там се нарушават и България следва да реагира незабавно. Наложително е да бъде взето решение за подпомагане и евентуално приемане в България на тези българи от Украйна, за които има риск за живота и здравето им;

2. Усложнената ситуация в Близкия Изток и очакваната нова вълна от нелегални имигранти. Необходимо е вземането на общо решение за противодействие на тази негативна тенденция и спешни мерки за мероприятия по южната ни граница, включително и тази в Черно море, с които да се отблъсне вълната от нелегална имиграция;

3. Състоянието на Българската армия и готовността ѝ да реагира в съвременните условия на заплахите за сигурността на България. Необходимо е преглед и реорганизация на въоръжените сили и готовността им да противостоят на всички предизвикателства, произтичащи от усложнената обстановка в съседни региона. Наложителна е оценка за способността на въоръжените сили бързо да реагират при заплахи и да гарантират суверенитета и териториалната цялост на страната.

 

http://news.ibox.bg/

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder