Топ вести
12.04.2024 - Назначени са трима заместник-министри
11.04.2024 - Заместник-кметът Борисова награди част от победителите в конкурса „С очите си видях бедата“
11.04.2024 - Грандиозно лекоатлетическо събитие ще се проведе във Видин през следващите четири дни
11.04.2024 - Продължава приема на проектни идеи по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“
11.04.2024 - За любовта като зависимост, лъжата, парите и кариерата в петия сезон на подкаста на Мадлен Алгафари
10.04.2024 - iPhone 12 64GB и iPhone 13 128GB се предлагат с до 150 лева отстъпка в онлайн магазина на Yettel
10.04.2024 - Кметът на Видин д-р Цветан Ценков проведе среща с представители на висши учебни заведения
10.04.2024 - От читалището в Ново село сигнализираха за нередности при разпределението на читалищната субсидия
10.04.2024 - Видинчанин с 3,48 промила алкохол зад волана се заби в мантинела
10.04.2024 - Монтират нови 100 камери за видеонаблюдение във Враца
Атакували Цветанов с цел да сатанизират и отслабят ГЕРБ

Атакували Цветанов с цел да сатанизират и отслабят ГЕРБ

Правят се целенасочени внушения по адрес на Цветан Цветанов през последните 2 години, които имат за цел да сатанизират и да отслабят ГЕРБ на изборите.

Това заяви Цвета Караянчева от парламентарната трибуна. Герберката прочете декларация от ПГ на ГЕРБ, с коятопартията на Борисов възразява срещу „опитите за дискредитиране“ на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Караянчева подчерта, че бившият вътрешен министър традиционно е председател на предизборния щаб. Декларацията е по повод осъдителната присъда, която бе потвърдена и на втора инстанция, по едно от делата срещу Цветанов.

Ако публичните манипулации не можеха да отслабят партията, те създадоха безпрецедентен натиск върху институциите, според Караянчева. Присъдата срещу Цветанов, по думите й, била прочетена от председателя на БСП още в края на март 2013 г., дни след старателно организирания метеж, който свалил правителството „Борисов“ от власт. Тя визира пресконференция на „Позитано“ 20, където лъсна анонимката, а по-късно бе предадена с повелята, че Цветанов е виновен и институциите са длъжни просто да официализират анонимния сигнал.

25 години нищо в главите на другарите от ляво не се е променило, само банковите сметки и личното им състояние, констатира Караянчева. Останали пропагандните прийоми, с които държавата манипулира общественото мнение.

Герберката изтъкна, че срещу Цветанов са били използвани всякакви способи, чиято цел била да убедят, че той е подслушвал български граждани. Все пак обаче правоприлагащите институции в България проявили професионализъм и не реализирали анонимката от „Позитано“ 20. Единствените доказани данни били личните му данни, подчерта Караянчева.

Въпреки това, „пропагандният октопод“, според нея, не спрял да пуска пипалата си. След успеха с аферата „Костинброд“, предприел нова инициатива срещу зам.-прдседателя на ГЕРБ, а именно, че отказал да разреши прилагането на специални разузнавателни средства (СРС). ГЕРБ подчертават в декларацията си, че не искат да се намесват в работата на съда.Те обаче се противопоставят на опитите съдебната система да бъде използвана от определени политически кръгове, които искат да се доберат до властта.

Съпартийците на Цветанов настояват за справедлив процес, съобразен с всички законови процедури. Караянчева изтъкна оценката, дадена от избирателите, които декларираха подкрепата си за ГЕРБ на изборите, а всички външнополитически партньори на България продължили да подкрепят партията.

 

http://news.ibox.bg/

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder