Вампира става строител

Вампира става строител

Митко Борисов се разболява преди 13 години

Митко Борисов от видинското село Рупци стана строител след последния си престой в психиатрията в Карлуково, научи „България Днес“.
Митко, който стана известен като Вампира, тъй като според разказите на баща му Иван Иванов искал да пие човешка кръв, за да се излекува от шизофренията, от известно време се е върнал в Рупци. Отначало хората били много уплашени Митко да не започне пак да буйства. Той се държал добре. Първо постегнал малко къщата си. После започнал да обикаля селото и да разпитва за някаква работа, понеже пенсията по болест не му стигала доникъде. Повечето, страхуващи се да не направи някоя беля, не пускали Митко в двора си. Накрая съселянин, който купил наскоро къща до кметството, го наел, за да помага при строителството.
Кметът на Рупци Славчо Минков потвърди, че Митко Борисов дава вид на излекуван, но призна, че не знае дали си пие хапчетата.
„Дано го прави, защото няма иначе кой да го наглежда. Баща му е някъде из Видин, а и без това двамата не могат да се понасят“, коментира Минков.
Преди да се преквалифицира в строител, Митко Борисов бе започнал да се прави на златотърсач по поречието на река Свети Петър. Тогава намерил кирка и отишъл да рови за благородния метал, както са правели авантюристите по време на златната треска. В селото дошли ченгета, които му иззели кирката.
Преди последния си престой в Карлуково Борисов отправи брутални заплахи.
„Реки от кръв ще се леят, щом изляза! Мога да си убивам когото си искам – мен не ме съдят“, казваше той. За щастие обаче засега не дава вид, че смята да изпълни заканата. След това бе прибран в лудницата заради една трагикомична история. Хрумнало му да погребва кмета на Рупци. Ядосал се, че в пощата нямало пари, за да си получи пенсията. Тогава започнал да буйства и отишъл на гробището. Разкопал няколко гроба, а доста от кръстовете, поставени за покойниците, бутнал. Накрая нарамил паметник, взел една китка и подпирайки се на лопата, се появил в кметството.
„Кмете, ще те заравям!“, казал Вампира на Славчо Минков. Последният запазил самообладание и повикал подкрепление. Митко Борисов изоставил пособията, необходими за погребението, и се измъкнал. На следващия ден пристигналите полицаи успели да го заловят.
Преди това бе търсен и от ченгета, защото беше отправил заплахи и към президента Росен Плевнелиев.
Въпреки спокойното държане на Митко баща му Иван Иванов се въоръжи, за да се брани от евентуални срещи със сина си, ако той пак стане агресивен.
„Взех си пистолет. Заредил съм го със стоппатрони. Подострих и една дръжка от метла и сега се движа само с нея, използвам я като бастун. Ако ме нападне и нямам време да извадя пистолета, ще го ръгам където сваря. По-добре в затвора жив, отколкото да ме убие и да ме прати в гробището“, каза Иванов./ bgdnes.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder