Топ вести
01.12.2023 - През декември всеки ден е Коледа с мобилното приложение на Yettel
01.12.2023 - Днес ще грейнат светлините на коледната елха във Видин
01.12.2023 - Близо 2,5 млрд. лв. за магистрали, пътища, ВиК проекти, саниране и проектиране в бюджета за 2024 г.
01.12.2023 - Министър Асен Василев: България се стреми в следващите 4-5 години да навакса нивата на заплатите до 70% от средноевропейските
01.12.2023 - Кампания за ограничаване разпространението на грипа организираха във Видин
01.12.2023 - Читалището в село Градец отбеляза 95 години от създаването си
01.12.2023 - Вечната класика по Коледа: как да приготвим вкусно свинско със зеле?  
01.12.2023 - Последен ден за плащане на авансовите вноски за 2023 година
01.12.2023 - Възраждане обжалва пред върховния административен съд резултата от изборите за кмет на Монтана
29.11.2023 - Успешно приключи проект „Съхраняване на културното наследство на област Видин“
Кой бърника в хасиендата на Цветан Василев

Кой бърника в хасиендата на Цветан Василев

„Буджака“ е чудесен квартал на Созопол, известен като местния „Ориндж каунти“ – място, на което си заслужава да имаш имот. Доста от къщите не могат да бъдат видени от обиколната улица „Виа понтика“, защото ги крият солидни огради. Зад една такава ограда тази седмица имаше необичайно раздвижване. Необичайно не защото пристигна камион с носачи – често срещана гледка в курортните селища преди началото на сезона, а защото собственикът на тази конкретна вила се намира в чужбина, не възнамерява да се връща скоро в България, а имотите му наскоро попаднаха под запор.

Става дума за небезизвестния Цветан Василев, който притежава солиден имот с двор, басейн, къща и две пристройки в „Буджака“ с изглед към морето. Василев рядко почиваше в тази къща дори когато беше в България, а сега се е покрил в Сърбия, защото българските власти го разследват.

Затова камионът, носачите и пренасянето на част от мебелировката на къщата предизвиква учудване. Би било странно това да е част от действията на съдия-изпълнител, тъй като на 11 май НАП е поискала запор на имотите на бившия банкер, сред които прочутият имот на градинката на „Кристал“ в столицата и вилата в Созопол. Десет дни по-късно обезпечение е наложено и по искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.

Справка в Административен съд – София-град, показва, че Цветан Василев обжалва наложените му обезпечения от НАП. Тъй като банкерът не е осъден, единственото, което съдия-изпълнител може да прави, е да описва запорираното имущество, не и да го изнася.

Наблюдателни съседи отбелязаха, че се пренасят предимно вещи като люлка, барбекю и дивани, които биха могли да послужат на самия Василев в някое друго слънчево място – например околностите на Белград или крайбрежието на Черна гора.

 

http://www.capital.bg/

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder