Топ вести
НС ратифицира ФАТКА

НС ратифицира ФАТКА

Парламентът ратифицира Споразумението между правителството на България и правителството на Съединените американски щати за подобряване спазването на данъчното законодателство в международен аспект и въвеждането в действие на ФАТКА (FАТСА – Foreign Account Tax Compliance Act), предаде БТА.
Вносител на споразумението, което е подписано на 5 декември 2014г. в София, е Министерският съвет. На второ четене текстът на споразумението беше подкрепен от 114 депутати, 28 бяха против, а трима се въздържаха. От „БСП лява България“ и „Атака“ възразиха срещу споразумението защото е едностранно. Румен Гечев /БСП/ посочи ,че с гласуване ще превърнем България в единствената страна член на ЕС, която подписва такъв унижаващ закон. Двустранни договори имат страни от третия свят, а ние сключваме едностранно споразумение, това ли заслужава България от нейните партньори, попита той. Социалистът допълни, че по замисъл то е чудесно, но не е изпълнено добре, защото е едностранно. Колегата му Чавдар Георгиев предложи споразумението да се въведе само за година, а след това да се преподпише в коригиран вид, но това искане беше отхвърлено от пленарна зала. Депутатите отказаха и да се отложи ратификацията. Илиан Тодоров /“Атака“/ също отбеляза, че споразумението е унизително. Твърдо сме против липсата на реципрочност, коментира той.

Прочети повече на: http://www.novini.bg/news/288085-%D0%BD%D1%81-%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%84%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D1%84%D0%B0%D1%82%D0%BA%D0%B0.html

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder