Дострояват зарязан курорт на Хитлер

Дострояват зарязан курорт на Хитлер

Построен, но недовършен нацистки курорт на брега на морето ще бъде достроен и отворен за посетители. Части от огромния комплекс ще бъдат и продавани. Сградите, построени през 1939 г. в Прора, на германския остров Рюген, така и не приели нито един курортист, пише „Монитор“.

Според плановете на нацистите комплексът е трябвало да се превърне в най-големия курорт в света – разполага с над 10 000 стаи. Първоначално е бил замислен като подкрепена от правителството семейна ваканционна дестинация за хората с по-ниски доходи. Но през 1939 г. Адолф Хитлер се фокусирал върху военните операции по бойните полета на Втората световна война и финансирането е пренасочено за бойна техника.

Строежът на този курорт е бил част от амбициозния план Kraft durch Freude („Сила чрез забавление“). Построени са осем идентични сгради – с всичко, което един такъв курорт би предложил. Мястото дори спечелило награда за своя Баухаус дизайн през 1937 г., но войната попречила на бъдещите планове. След това било решено постройките да не се бутат и комплексът се превръща в подслон за работници и бежански лагер.

Берлинската фирма Metropole Marketing е придобила изключителните права за подновяването и превръщането на постройките в петзвезден рай с луксозни апартаменти на брега морето.

„Миналото си е минало. Прора може и да е бил построен за нацистите, но никога не е бил използван от тях или от войниците – казва Манфред Хартуиг от Metropole. – Сега мястото е толкова прекрасно, посетителите искат да се върнат към природата и да се насладят на красотата й.“ Курортът вече приема посетители и според слуховете 57 апартамента вече са продадени. Очаква се почивният комплекс да отвори врати през октомври тази година.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder