Строят наесен българския Лас Вегас

Строят наесен българския Лас Вегас

Строителството на мащабния развлекателен комплекс между Мусачево и Равно поле се очаква да тръгне до края на годината.

От няколко месеца се работи сериозно по проекта „Света София“ и резултатите са налице – първите визуализации впечатляват с футуристични сгради и изкуствени езера. Проектът е дело на архитектурно бюро от Хонконг – „Асошиейтед архитектс“, пише „Преса“.

Инвеститори са група азиатски бизнесмени, водени от Стивън Ло. Плановете им са да вложат 1,6 млрд. евро (близо 3,2 млрд. лв.) в комплекса, известен като българския Лас Вегас. Той ще включва два огромни хотела с голямо казино. Петзвездният ще е с три тела, всяко с височина 130 метра, и общ капацитет от 2600 стаи и апартаменти. Това ще бъде най-големият хотел в България. Още 1000 стаи ще има в 4-звездния обект. Акцент в „Света София“ ще бъде покритият целогодишен аквапарк „Воден рай“, който ще бъде един от най-големите в Европа.

В него ще има басейни, водни пързалки и други атракции. Към тях ще се прибавят голяма зала за спортни и артистични прояви, развлекателен център за деца и юноши, конгресен и изложбен център, двуетажен мол с бутици и ресторанти, ботаническа градина. Предвиждат се офиси и жилищна част.

Азиатските инвеститори вече купиха 305 дка земя от община Елин Пелин, придобиха и голф игрището на Красимир Гергов. Желанието им е да купят и над 1000 дка военни терени с отпаднало предназначение. За начинанието си чуждестранните предприемачи получиха най-високата държавна подкрепа – сертификат за инвестиционен приоритетен проект. Проектът „Света София“ ще бъде публичен и ще се осъществява от дружеството „Кепитъл консепт лимитид“ (със старо име „Уелкъм холдингс“), което е листнато на Българската фондова борса.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder