Работата с мобилния телефон издава признаците на депресия

Работата с мобилния телефон издава признаците на депресия

Ако човек прекарва повече от час дневно в „компанията” на смартфона си, вероятно страда от депресия, твърдят американски учени, цитирани от британския вестник „Дейли телеграф”. Депресираните посвещават средно по 68 минути на телефона си, а тези в добро психическо здраве – около 17 минути дневно.Проследяването на движението на хората с GPS-а на телефона им също може да послужи за разкриване на психичното им състояние. Продължителното стоене у дома, посещаването на малко на брой места или работата на необичайни смени също са предпоставка за изпадане в депресивни състояния.

Около 1/10 от хората страдат от депресия. Телефоните могат да помогнат за по-бързото разкриване на проблема. Когато си играят с телефона, хората избягват мислите за проблеми, трудни взаимоотношения или болезнени чувства.

На базата на телефонните данни учени са открили хората с депресия с 87-процентна точност. Този метод се оказал по-надежден от задаването на стандартни въпроси. За целите на изследването в продължение на две седмици учените следили навиците на 20 жени и 8 мъже, застрашени от депресия. Средната им възраст била 29 години.

 

http://konkurent.bg/

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder