Топ вести
12.04.2024 - Назначени са трима заместник-министри
11.04.2024 - Заместник-кметът Борисова награди част от победителите в конкурса „С очите си видях бедата“
11.04.2024 - Грандиозно лекоатлетическо събитие ще се проведе във Видин през следващите четири дни
11.04.2024 - Продължава приема на проектни идеи по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“
11.04.2024 - За любовта като зависимост, лъжата, парите и кариерата в петия сезон на подкаста на Мадлен Алгафари
10.04.2024 - iPhone 12 64GB и iPhone 13 128GB се предлагат с до 150 лева отстъпка в онлайн магазина на Yettel
10.04.2024 - Кметът на Видин д-р Цветан Ценков проведе среща с представители на висши учебни заведения
10.04.2024 - От читалището в Ново село сигнализираха за нередности при разпределението на читалищната субсидия
10.04.2024 - Видинчанин с 3,48 промила алкохол зад волана се заби в мантинела
10.04.2024 - Монтират нови 100 камери за видеонаблюдение във Враца
Какъв спорт е полезен за теб

Какъв спорт е полезен за теб

Естествено спортът или лечебните упражнения трябва да се подберат от лекар. Но има общи препоръки на какви физически занимания трябва да се обърне внимание при едни или други неразположения.

Бягане или плуване?

При сърдечно-съдови заболявания е важно последователно да се увеличава аеробното натоварване. И тук на първо място стоят дозираното ходене и бягане. Те помагат на сърцето да възстановява работата си постепенно.

За добро функциониране на белите дробове се занимавайте с аеробика и бягане. Започвайте с малки натоварвания. Преди заниманията задължително правете леко загряване – най-полезни са маховете с ръце. При бронхити такива упражнения подобряват отделянето на храчки и слуз, ускоряват кръвообращението в дихателната система, следователно и процеса на оздравяване.

За лечението на анемия /обща слабост/ също е важна интензивната работа на кръвоносната система, затова избирайте упражнения, при които активно работят крайниците. Това, от което се нуждаете, е каране на велосипед или спортно ходене.

Ако имате проблеми със ставите, трябва да повишите еластичността на мускулите и сухожилията. Акцентирайте върху упражненията за разтягане. Ако ви е трудно, заемете се с плуване. Ходенето също е подходящо, само не се пренапрягайте. Бягането обаче е противопоказно при проблеми със ставите и гръбначния стълб. И никакви резки движения, сериозни натоварвания и продължително стоене прави!

Хайде на поход!

Мнозина си задават въпроса как да се борим с целулита? Преди всичко трябва да осигурим не само добро кръвоснабдяване, но и пълноценен отток на лимфата, за да се избавим от токсините и отпадъчните вещества, а съответно и от “портокаловата кора”. Ваши помощници през лятото са морските и речните къпания, а през другите сезони – аквааеробиката.

При хронични заболявания на жлъчните пътища се спрете на спортове, при които натоварването е дълго, но умерено. Лекарите препоръчват дълги разходки пеша и туристически походи.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder